20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Kartal Eskişehir'i 2 golle avladı

BEŞİKTAŞ: 2-0 :ESKİŞEHİR 

Beşiktaş, 12 yıllık aranın ardından Süper Lig'de karşılaştığı Eskişehirspor'u 2-0 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

Stat: BJK İnönü
Hakemler: Hüseyin Göçek, Bahattin Duran, Murat Şahin

Beşiktaş: Rüştü, İbrahim Toraman, Sivok, Zapotocny, Ekrem, Cisse, Delgado, İbrahim Üzülmez, Tello, Holosko, Nobre

Eskişehirspor: Ivesa, Nadarevic, Vucko, Tayfun, Sezgin, Doğa, Emre, Murat, Serdar, Youla, Poljak

MAÇTAN DAKİKALAR

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya Beşiktaş başladı... İki ekibe de başarılar...

1. dakika. Beşiktaş soldan rakip kaleye Tello ile gitti. Şilili futbolcunun ortası arka direğe düştü. Boş pozisyonda Holosko dengesini kaybedip düşünce meşin yuvarlak korner direğinin dibinden auta çıktı.

3. dakika. Beşiktaş yarı sahasından hızlı çıktı. Delgado savunmanın arkasına ara pasını bıraktı. Tello'nun önünde kademeye giren Nadarevic ayak koyarak topu kalecisine kazandırdı.

5. dakika. Beşiktaş bir kez daha soldan rakip kaleye hızlı gitti. Tello'nun pasında hareketlenen İbrahim Üzülmez ceza sahasına sokulup ortasını yaptı. Arka direğe inen topu Sezgin göğsüyle kalecisine bıraktı.

8. dakika. Beşiktaş atağında Ekrem sağdan rakibinden sıyrılıp yerden ön direğe ortasını yaptı. Nobre topun gelişine ayak koydu. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

10. dakika. Karşılaşmada ilk bölümler golsüz eşitlikle geçildi. Bu dakikada sağdan hızlı gelişen Eskişehirspor atağında Youla ceza sahasına çarprazdan sokulup şutunu attı. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

13. dakika. İbrahim Üzülmez, sol kanattan sağ ayağıyla orta yaptı.. Ama çok kötü.. Savunma rahat bir şekilde uzaklaştırdı..

15. dakika. Tello soldan ceza sahasına sokulup ortasını yaptı. Penaltı noktası üzerinde Holosko kafayı vurdu. Top Ivesa'nın üzerine gitti.

17. dakika. Delgado'nun pasında Holosko sağ çizgiden ortasını yaptı.. Kale sahasına yönelen topu Ivesa kontrol etmeyi başardı..

20. dakika. Tello'nun sol kanattan yaptığı ortayı Tayfun kayarak altıpas bölgesinden kornere gönderdi..

21. dakika. Beşiktaş atağında Sivok sol çarprazdan ceza sahasına sokulmak isterken Serdar'ın faulüyle yerde kaldı. Hakem etkili olabilecek bir noktadan serbest vuruşu Siyah-Beyazlı ekibe verdi.

22. dakika. Topun gerisine geçen Delgado çarprazdan direkt kaleyi düşündü. Arjantinli futbolcunun vuruşunda top auta çıktı.

24. dakika. Maçta tempo vasatı aşmış değil. İki ekipte birbirine üstünlük sağlayabilmiş değil. Kayda değer bir gol pozisyonu henüz iki kalede de yaşanmadı.

25. dakika. Eskişehirspor'da Doğa sarı kart gördü.

33. dakika. Eskişehirspor'da Emre Toraman sarı kart gördü.

GOL... 35. dakika. Beşiktaş golü Sivok ile buldu. Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu Tello arka direğe kesti. Sivok sıfırdan kafayı vere doğru vurdu. Kaleci Ivesa'nın bacaklarının arasından geçen meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

Beşiktaş Sivok'un kafa golüyle Eskişehirspor karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

38. dakika. Eskişehirspor'da Doğa yerini Cumhur'a bıraktı.

40. dakika. Beşiktaş 2. gole Zapotocny ile çok yaklaştı. Soldan ceza sahasına sokulan Tello kale sahasına ortasını kesti. Zapotocny arka direkte kafayı vurdu. Kaleci Ivesa iki hamlede meşin yuvarlağı güçlükle çıkarttı.

45. dakika. İlk yarıda normal süre tamamlandı. Hakem 2 dakika uzatma ilave etti.

Uzatmalarda başka gol olmadı. Beşiktaş ilk 45 dakika sonrası soyunma odasına Eskişehirspor karşısında 1-0 üstünlük ile gitti.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

2. yarıya Eskişehirspor başladı...

47. dakika. Bir tartışmalı karar daha.. Nobre kaleciyle karşı karşıya kaldı.. Ivesa'yı geçti ve yerde kaldı.. Hakem, kendisini yere attığını söyledi ve devam kararı verdi..

50. dakika. Cisse'ye de sarı kart.. Bülent'i arkadan faulle durduran Cisse Beşiktaş'ın ilk sarı kart gören oyuncusu oldu..

51. dakika. Serdar rakip ceza alanı dışında önünde seken topa Sivok ile beraber hakim olmak istedi ama ayağını fazla kaldırdı.. En direk serbest vuruş..

54. dakika Youla çalımlarla ceza alanına girdi.. Sivok son anda yatarak topa müdahale etti.. Ceza alanı sağ bölgesine giden meşin yuvarlağa Serdar gelişine vurdu ama etkisiz bir şuttu..

GOL... 56. dakika. Beşiktaş 2. golü Nobre ile buldu. Delgado'dan sağ kanatta hareketlenen Holosko'nun önüne güzel bir top.. Holosko ceza alanı içine girdi.. Solunda Nobre boş.. Kendisi vurmadı.. Pasını çıkardı ve Nobre topu boş kaleye gönderdi..

62. dakika Çok tartışılacak kararlar var.. İlk yarıda Tello'nun kornerini Ivesa çizgi üzerinden çıkardı.. İkinci yarıda Nobre yerde kaldı.. Eskişehirspor'da Youla bu kez kendini yerde buldu.. Hakem için de zor bir akşam..

64. dakika. Poljak yerine Lovrek oyuna girdi.. 3. değişiklik..

65. dakika. Tello, sol kanatta Tayfun'un darbesiyle yerde kaldı.. Serbest vuruşu Delgado direk kaleye kullandı.. Şutu yan ağlarda kaldı..

66. dakika. Tello, sol kanatta Tayfun'un darbesiyle yerde kaldı.. Serbest vuruşu Delgado direk kaleye kullandı.. Şutu yan ağlarda kaldı..

68. dakika. Tello, sol kanatta Tayfun'un darbesiyle yerde kaldı.. Serbest vuruşu Delgado direk kaleye kullandı.. Şutu yan ağlarda kaldı..

69. dakika. Tello, sol kanatta Tayfun'un darbesiyle yerde kaldı.. Serbest vuruşu Delgado direk kaleye kullandı.. Şutu yan ağlarda kaldı..

69.dakika. Tello, sol kanatta Tayfun'un darbesiyle yerde kaldı.. Serbest vuruşu Delgado direk kaleye kullandı.. Şutu yan ağlarda kaldı..

70. dakika. Tello kenara alındı.. Serdar Özkan oyunda..

74. dakika. Beşiktaş'ta Nobre yerini Bobo'ya bıraktı.

75. dakika. Beşiktaş atağında ceza sahasına sokulan Holosko yerden sert vurdu. Ivesa köşeden uzanarak topu kontrol etti.

76. dakika. Holosko sol kanattan çizgiye indi.. Ortasını yaptı ama arka direkte Bobo topa yetişemedi.. Bomboş pozisyondaydı..

81. dakika. Tayfun'un kafa vuruşu direkte patladı.. Kaleyi cepheden gören bir bölgeden ceza alanına dikine bir orta.. Altıpasa yakın bir yerde Tayfun vuruşunu yaptı ama top direğe çarptı ama auta çıktı..

85. dakika. Serdar bir anda Beşiktaş savunmasının arkasına sarktı.. Topu ayağından açtı ve Rüştü'ye biraz da kasıtlı bir darbede bulundu. Hakem sarı kartla cezalandırdı..

86. dakika. Beşiktaş'ta Delgado yerini Uğur İnceman'a bıraktı

87. dakika. Uğur İnceman, ceza alanı içinde Bobo'ya pasını attı.. Bobo döner dönmez vurdu ama top Ivesa'da kaldı

88. dakika. Eskişehir'de rakibini formasından çeken Nadarevic sarı kart gördü.

90. dakika. Karşılaşmada normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 4 dakika ilave etti.

90+2. dakika. Bobo müthiş geldi ama bitiremedi.. Orta alandan aldığı topla iki rakibini çalımladı.. Kaleciyle karşı karşıya kaldı ama vuruşu direk dibinden auta çıktı..

90+3. dakika. Beşiktaş'ta Sivok sarı kart gördü.

Uzatmalarda başka gol olmadı. Beşiktaş, Eskişehir'i 2-0 mağlup ederek puanını 25 yaparak zirveye bir adım daha yaklaştı.

...
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 19:03:56
Güncelleme :23 Kasım 2008 Pazar 21:01:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fahriye yontar IP: 94.216.1.xxx Tarih : 25.11.2008 00:35:19

iste bu kadar basit hersey biz buyuz en büyük BESIKTAS NE MUTLU TÜRKÜM VE BESIKTASLI DIYENE.saygilarimla