15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Kartal geç havalandı

Ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı futbolla bir türlü beğeni toplamayan Beşiktaş evinde Denizlispor'u ağırlıyor. Son iki maçta 3 puan yüzü görmeyen siyah beyazlılarda tek hedef galibiyet.

Marsilya karşısında tutuk bir futbol sergileyen ve gol pozisyonuna bile giremeyen Beşiktaş'ta taraftar gol bekliyor. Öte yandan Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Denizli karşısında forvette Bobo ve Nobre ikilisine görev verirken, sağ kanatta oynattığı Serdar Kurtuluş'u orta sahada genç ibrahim Kaş'ı ise sağ tarafta oynatıyor.

Beşiktaş'ta sakatlıkları devam eden Rüştü ve Brezilyalı Ricardinho kadroya alınmazken Denizlispor'da ise Muhittin bu maçta forma giyemiyor.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

47.Dakikada Mehmet Yozgatlı'nın kullandığı taç attışı ceza sahasında bulunan Bobo'ya kadar geldi. Brezilyalı futbolcu topa vuracağı anda Denizli savunması araya girdi.

52. Dakikada Mehmet Yozgatlı'nın sağdan ortasında savunma topu uzaklaştırdı. Ardından Cisse ortaladı bu kez de tam Nobre topla buluşmadan yine savunma araya girdi ve tehlikeyi önledi.

53. Dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Serdar Kurtuluş topla nefis ilerledi, ceza sahası yayından Nobre'ye pas çıkardı. Nobre kaleci ile karşı karşıya kaldığ ıpozisyonda şutunu çekti, Souleymanou topu çeldi.

55. Dakikada kaleci Souleymanou ceza sahasını terketti. Beşiktaş'a göre sağ kanatta Nobre topu kaptı ve iki oyuncu arasında mücadele başladı. Souleymanou topu tekrar Nobre'den kapmayı başardı, Nobre bastırdı. Bu sırada savunma topu uzaklaştırmayı başardı.

GOLL 60. Dakikada Beşiktaş 2-0 mağlubiyetten 3-2 üstünlüğü yakalıyor.. Tello'nun sert ortasına Serdar Kurtuluş Souleymanou'nun hemen önünde kafayla dokundu ve top ağlara gitti.. 3-2

68.Dakikada Denizlispor Beşikaş defansını az adamla yakaladı Tomas'ın kafayla indirdiği topu önünde bulan Serhat'ın şutu üst direkten döndü.

77.Dakikada Denizli ceza sahasına giren Higuain'ın sağ çaprazdan yaptığı şut Souleymanou'da kaldı

81.Dakikada Caner'in uzaktan çektiği sert şut yandan auta gitti.

Kırmızı Kart 90.Dakikada Cisse hakemi alkışladığı için ikinci sarı kartını gördü ve oyundan atıldı.

İLK YARIDAN DAKİKALAR 

GOLL 6.Dakikada Denizlispor'un sol kanattan kullandığı köşe vuruşuna ön direkte dokunan Fatih Egedik takımını 1-0 öne geçirdi. 

GOLL 10.Dakikada Denizlispor'un sağ kanattan geliştirdiği aatakta ceza sahasına atılan topu İbrahim Toraman ıslakladı. Topu önünde bulan Fatih Egedik kalecinin sağına vurarak takımını 2-0 öne geçirdi

13.Dakikada Nobre'nin pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Bobo'nun şutu az farkla auta gitti.

GOLL 17.Dakikada Serdar Özkan'ın sağ kanattan yaptığı ortayla Tello buluştu. Tello şık çalımlarla ceza sahasına girip şutunu çekti ve top ağlarla buluştu skor1-2

22.Dakikada Allyson'un pasıyla ceza sahasında buluşan Yusuf Şimşek'in vuruşu az farkla auta gitti.

29.Dakikada Nobre'nin pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Tello'nun sert şutu üsten auta gitti.

Gol 34.Dakikada Nobre ile paslaşan Bobo ceza sahasına girip kaleci ile karşı karşıya kaldı. Brezilyalı yldız Souleymanou'da çalımlayarak topu ağlara gönderdi. Skor 2-2

STAT: BJK İnönü
HAKEMLER: Yunus Yıldırım, Baki Tuncay Akın, Arkın Akgöl

BEŞİKTAŞ: Hakan, İbrahim Kaş , İbrahim Toraman, Diatta, İbrahim Üzülmez, Mehmet Yozgatlı, Cisse, Serdar Kurtuluş, Tello, Bobo, Nobre
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam

DENİZLİSPOR: Souleymanou, Bülent, Kratochvil, Allyson, Julio Cesar, Tomas, Fatih Egedik, Zafer, Caner, Yusuf, Selahattin
TEKNİK DİREKTÖR: Güvenç Kurtar

GOLLER: Dk. 6. - 10 Fatih Egedik (Denizlispor), Dk. 17 Tello, Dk. 34 Bobo (Beşiktaş)

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş'ın, Denizlispor ile oynadığı Turkcell Süper Lig maçında siyah-beyazlı futbolcular ve yöneticiler, Ankaraspor karşılaşmasında verilmeyen gol ile Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören, Genel Sekreter Kenan Öner ve Genel Menajer Sinan Engin'in Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesini protesto amacıyla siyah giyindi.

Futbolcular karşılaşmaya siyah formayla çıkarken, yöneticiler de siyah takım elbiselerle protokol tribünündeki yerlerini aldı.

Ayrıca yeni açık tribünde Ankaraspor maçının hakemi Vedat Yüksel'e tepki verilen bir pankart açıldı.

DELGADO VE SERDAR KURTULUŞ YEDEK

Siyah-beyazlılarda sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Ricardinho dışında Olympique Marsilya karşılaşmasında ilk 11'de sahaya çıkan Delgado ve Serdar Kurtuluş, Denizlispor maçında teknik direktör Ertuğrul Sağlam tarafından yedek soyunduruldu.

Bu 3 futbolcunun yerine Denizlispor karşısında İbrahim Kaş, Mehmet Yozgatlı ve Mert Nobre ilk 11'de sahaya çıktı.

Nobre, Bobo ile birlikte forvette oynarken, daha önce sağ kanatta görev alan Serdar Özkan ise orta alanda oyun kurucu görevini üstlendi. Savunmanın sağında İbrahim Kaş, orta sahanın sağında ise Mehmet Yozgatlı forma giydi.

Sakat olan kaleci Rüştü'nün yerine de 18 kişilik maç kadrosuna genç kaleci Atilla alındı.
Siyah-beyazlılarda yedek kulübesinde Delgado, Serdar Kurtuluş ve Atilla'nın yanı sıra Higuain, Gökhan Zan, İbrahim Akın ve Koray yer aldı.

TARAFTARDAN MORAL

Siyah-beyazlı taraftarlar, son dönemde kötü sonuçlar alan takımlarına maç öncesi moral verdi.
Isınmak için sahaya çıkan futbolcuları tribünlere çağıran taraftarlar, "Yenilsen de yensen de taraftarın seninle" diye tezahürat yaptı.

Bu arada geçtiğimiz günlerde otoparkta öldürülen Beşiktaş tribün liderlerinden Ferdi Aslan için de taraftarlar, "Ferdi ölmedi, kalbimizde yaşıyor" diye tezahüratta bulundu. Maç öncesi 1 dakika saygı duruşunda bulunan taraftarlar, ayrıca Aslan'ın ölüm nedeniyle ilgili medyada yer alan haberlere tepki gösterdi.

TRİBÜNLER DOLMADI

Siyah-beyazlı taraftarlar, Denizlispor karşılaşmasına fazla ilgi göstermedi.

Özellikle açık tribünlerde boşluklar göze çarparken, maçı 20 bine yakın taraftar izledi.

DÜNYA FAİR PLAY GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Karşılaşma öncesi Dünya Fair Play Günü ve Uluslararası Barış Günü kutlamalarına yönelik duyuru yapıldı.

Futbolcular sahaya Fair Play bayrağının arkasında çıkarken, kaptanlar İbrahim Üzülmez ve Yusuf Şimşek, Fair Play metnini okudular.

Öte yandan, Beşiktaş ısınmak için sahaya çıktığında "Türkiye'de işitmeyen kalmasın. Starkey İşitme Vakfı " yazılı pankart taşıdı.

Lig Tv
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 22:30:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?