20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Kartal tura lider uçtu

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi E Grubu son maçında sahasında İngiliz temsilcisi Stoke City'i 3-1'lik skorla mağlup ederek grubu lider olarak tamamlayarak bir üst tura yükseldi. İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmada siyah-beyazlı temsilcimize galibiyeti getiren golleri 59. dakikada penaltıdan Fernandes, 74. dakikada Mustafa Pektemek ve 82. dakikada Edu attı. İngiliz temsilcisinin tek golünü ise 29. dakikada Fuller kaydetti.

Konuk takımın yıldız oyuncusu Upson, 57. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Temsilcimiz, bu galibiyetle E Grubu'nu 12 puanla lider olarak tamamladı ve bir üst tura yükseldi. Stoke City ise grubu 11 puanla 2. bitirerek E Grubu'nda Avrupa Ligi'de bir üst tura yükselen ikinci takım oldu..

Kartal seri başı olacak

Temsilcimiz, E Grubu'nu ilk sırada bitirerek büyük bir avantajı da elde etmiş oldu. Beşiktaş, cuma günü yapılacak kura çekimine 1. torbadan katılma şansı yakaladı.

“Yuvanıza hoş geldiniz”

Stoke City maçında tribünleri dolduran Beşiktaşlı taraftarlar, şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan ve geçen pazartesi günü tahliye edilen Asbaşkan Serdal Adalı, teknik direktör Tayfur Havutçu ve protokol müdürü Ahmet Ateş lehine tezahüratlar yaptı. Kapalı tribünde her maçta yer alan ve bu üçlünün fotoğrafının bulunduğu “Sizinleyiz” yazılı dev pankart, bu kez “Yuvanıza hoş geldiniz” yazısıyla asıldı. Ayrıca kapalı tribünde “Özgürlük güzel şey” yazılı pankart da dikkati çekti. Bu arada Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu, karşılaşmayı izlemek için Fiyapı İnönü Stadı'na gelmedi.

Başkan ve Havutçu evde izledi

UEFA Avrupa Ligi'ndeki Beşiktaş-Stoke City maçını siyah-beyazlı kulübün başkanı Yıldırım Demirören ile geçen pazartesi günü Metris Cezaevi'nden tahliye edilen teknik direktör Tayfur Havutçu birlikte Demirören'in evinde izledi. Karşılaşma öncesi bir araya gelen ve bir süre görüşen ikili, daha sonra karşılaşmayı da birlikte televizyondan takip etti. Asbaşkan Serdal Adalı da karşılaşmayı izlemek için Fiyapı İnönü Stadı'na gelmedi.

Rüştü kaptan oldu

Beşiktaş'ta Stoke City maçına kaleci Rüştü Reçber kaptan olarak çıktı. İbrahim Toraman ve Ricardo Quaresma'nın yokluğunda kaptanlık pazu bandını tecrübeli kaleci Rüştü taktı.

İngiltere'den 1000 taraftar, 10 gazeteci

İngiliz taraftarlar, İstanbul deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. Eski açık tribündeki yerlerini alan 1000 kadar İngiliz taraftar, tezahüratlar yaparak takımlarını destekledi. İngiliz gazeteciler ise karşılaşmaya fazla ilgi göstermezken, maçı 10 İngiliz medya mensubu takip etti.

 

...
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2011 Çarşamba 21:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?