17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Kartal'da mason locasına bombalı saldırı

İSTANBUL, iki sinagog, İngiliz Konsolosluğu ve HSBC'ye yapılan canlı bomba saldırılarından 3.5 ay sonra dün gece yeniden terörün hedefi oldu.

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği Yakacık Locası'na düzenlenen canlı bomba saldırısında iki terörist birisi ve locanın garsonu olmak üzere iki kişi öldü, altı kişi yaralandı.

Saldırıda karın bölgesi parçalanan ve hastaneye kaldırılan terörist polise ismini ‘‘Abdullah İslam’’ olarak verdi. Hastaneye kaldırılırken ‘‘Kahrolsun İsrail locası’’ diye slogan atan ağır yaralı terörist ameliyat edildi. Bombalı saldırının 40-50 kişinin yemek yediği lokantanın hemen girişinde meydana gelmesi ölü ve yaralı sayısını azalttı.
Güvenlik güçleri ve görgü tanıklarına göre otomatik silahlı iki terörist saat 22.30 sularında locanın faaliyet gösterdiği Çarşı Mahallesi Ayazma Caddesi, Koruyolu Sokak üzerindeki İngiliz Köşkü'ne geldi.

GARSON HÜSEYİN KURUGÖL ÖLDÜ

Teröristler önce kapıda bekleyen bekçi Mehmet Lamba'yı tabancayla bacağından vurdu ardından köşkün bahçesinde lokanta olarak kullanılan müştemilat bölümüne yöneldi. Salonda yemek yiyen 40-50 kişinin üzerine pencereden otomatik silahlarla ateş açan teröristlerden biri salona girerken ‘‘Allahüekber’’ diye bağırarak üzerindeki bombayı patlattı. Patlamayla birlikte salon çökerken, içerdekiler dışarı kaçmaya çalıştı. İsmi belirlenemeyen canlı bomba ile garson Hüseyin Kurugöl olay yerinde öldü.

VALİ GÜLER: UZMANLAR GÖREV BAŞINDA

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile birlikte olay yerinde yaptığı inceleme sonrası saldırıya ilişkin her türlü değerlendirmenin bütün ayrıntısıyla yapıldığını bildirdi. Güler, İstanbul polisinin bu konuyla ilgili uzmanlarının görev başında olduğunu kaydetti. Güler, patlama sonucunda restoranda herhangi bir çökme olmadığını,sadece camların kırıldığını söyledi. 
   
Locanın herhangi bir güvenlik talebinde bulunup bulunmadığının sorulması üzerine de Güler, locanın bugüne kadar herhangi bir güvenlik talebinin olmadığını, kendi özel güvenlik sistemi bulunduğunu belirtti.
   
Bir soru üzerine Güler, güvenlik görevlisinin ayağından silahla, diğer kişilerin ise bombanın etkisiyle yaralandığını bildirdi.

VALİ GÜLER YARALILARI ZİYARET ETTİ

Vali Güler, Emniyet Müdürü Cerrah ile birlikte yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret etti. Yaralıların bulunduğu Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne saat 01.30 sıralarında gelen Güler ile Cerrah, yaklaşık 1 saat hastanede kaldı.

Olayı üstlenen olmadığını ifade eden Güler, ''bombanın türü, teröristlerin kimlikleri'' gibi sorulara, soruşturma devam ettiği için cevap veremeyeceğini kaydetti.
   
''Bu saldırının, İstanbul'da daha önce gerçekleştirilen  saldırılarla ilgisi olabilir mi?'' şeklindeki soru üzerine Güler,  saldırının tarzı, kullanılan silah ve bombanın türü ile şahısların kimliklerinin çok farklı olduğunu dile getirerek, bir ilgisi olduğunu düşünmediklerini belirtti.
   
Bu arada, Olay Yeri İnceleme ekibi bir ara hastaneye gelerek,  yaralı terörist ve diğer yaralılar üzerinden delil çalışması yaptı.

aa
Yayın Tarihi : 10 Mart 2004 Çarşamba 11:28:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?