18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Kartal'da tanker faciası: 9 ölü, 22 yaralı

Kartal'da freni patlayan bir tanker dehşet saçtı. Çok sayıda aracın birbirine girerek yandığı zincirleme trafik kazasında 9 kişi yaşamını yitirdi.  Kartal Köprüsü'nden sahile doğru inen bir tankerin freni, saat 15.00 sıralarında Spor Caddesi üzerinde patladı. Bunun üzerine duramayarak bir otobüs, bir minibüs veyaklaşık 15 araca çarparak ezen tanker, devrilerek durdu.  Tankerin çarptığı araçlardan bazıları, içlerinde bulunanlar çıkamadan alev aldı.  Bunun üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye aracı ile ambulans sevk edildi. Olay yerinde kurtarma çalışmaları sürerken, ilk belirlemelere göre 9  kişi yaşamını yitirdi. 22 kişi de yaralandı.

Kartal'da, freni patladığı için kontrolden çıkan HAVAŞ'a ait bir tankerin araçlara çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında en az 8 kişi hayatını kaybederken, 20'den fazla kişi de yaralandı. Kazanın ardından tankerin alev alması paniğe neden olurken, vatandaşların bölgeye ateşle yaklaşmaması için sık sık anons yapılıyor.
Alınan bilgiye göre, akaryakıt yüklü 34 T 2403 plakalı tanker, saat 15.00 sıralarında Kartal Spor Caddesi üzerinde kontrolden çıkarak bir halk otobüsü ve minibüse çarptı. Hızını alamayan tanker, daha sonra yol üzerinde bulunan çok sayıda aracı biçti. Kaza sonrasında ortalık savaş alanına dönerken, en az 9 kişinin hayatını kaybettiği, 22 kişinin de yaralandığı bildirildi.
Kazada yaralanan Fahri Türk, Şevket Akdöl, Mehmet Erdoğan, İbrahim Akdağ, Avni Akdemir, Faruk Avlamaz, Songül Avlamaz, Mine Gözübüyük, Tahsin Kılıç'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 20 kişi, ambulanslarla Kartal Devlet Hastanesi ve çevre hastanelere sevk edildi.
Kazaya neden olan tanker, araçlara çarptıktan sonra alev aldı. Yanan tanker, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. İtfaiye ekipleri, araçların içinde sıkışan cesetleri çıkarmak için çalışıyor.
Kazanın ardından vatandaşların bölgeye ateşle yaklaşmaması için sık sık anons yapılıyor. Kartal İtfaiye Bölge Müdürü İsmail Varol, "Akaryakıt yüklü tanker freni patlayınca 17 otomobil, 2 otobüs, 3 minibüs, 3 kamyonet ve 1 TIR'a çarptı. Bölgedeki çalışmalarımız sürüyor. İlk belirlemelere göre kazada en az 9 kişi öldü, 20'den fazla da yaralı var. Yaralılar hastanelere kaldırıldı. Tankerin yeniden alev alması söz konusu değil. Olay yerinde şu an için herhangi bir tehlike yok" dedi.

ÖLÜ VE YARALILARIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ 

İl Sağlık Müdürlüğü Kriz Merkezi, Kartal'da freninin patlaması sonucu kontrolden çıkarak çok sayıda araca çarptıktan sonra alev alan tankerin sebep olduğu trafik kazasında 9 kişinin öldüğünü, 22 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Buna göre, kazada ölenlerin isimleri şunlar:
"Erdoğan Karakaş (40), Atilla Gürsel (64) ve kimliği belirsiz bir kadın (cesetleri Kartal Devlet Hastanesi'nde), İsmail Nazif Beyazıtoğlu, Müge Kıranel, Sabri Gürçay (cesetleri Kartal SSK Hastanesi'nde), Nilüfer Kıranel, Latif Yılmaz (cesetleri Özel Umut Hastanesi'nde), kimliği belirsiz 45-46 yaşlarında bir bayan (cesedi Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde)"
Kazada yaralananların isimleri ve bulundukları hastaneler şunlar:
"Ayşe Özer, Hatun Özer, Ziya Günaydın, Ferşat Kastanlı, tanker şoförü Cahit Karakakaş (Özel Umut Hastanesi'nde), Pınar Cantürk, Mustafa Asaklı, Murat Erdoğan, Erol Kars (Kartal SSK Hastanesi'nde), Murat Yıldırım (Göztepe SSK Hastanesi), Adil Baş, Emre Gülaç (13), Faruk Anlamaz (5), Songül Anlamaz (31), Daçin Kılıç (49), Şevki Akgöz (49), Akın Aydemir (31), Fahri Türk, İbrahim Akdağ, Mehmet Erdoğan, Edanur Pilav (12), Filiz Mine Gözübüyük (24) (Kartal Devlet Hastanesi'nde)"

 

İHA - AJANSLAR
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2004 Salı 17:02:00
Güncelleme :25 Şubat 2004 Çarşamba 17:01:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ugur gurcay IP: 78.189.23.xxx Tarih : 16.10.2009 19:28:54

bu kazada benım 20 yasında sabrı gurcay adlı kısı abımdı bu kazada kaybettık :S dığer aılelere bas saglıgı dılıyorum cok zor bısey