19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Karzai'ye suikast girişimi

Afganistan'ın Kandahar bölgesinin polis yetkilileri, Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin konvoyuna el bombasıyla saldırı düzenleme girişiminde bulunacağı şüphesiyle bir kişinin tutuklandığını açıkladı.


Karzai'nin konvoyunun geçmesinden bir kaş dakika öncesinde tutuklanan şüphelinin, Şeker Tur Pazarında yol kenarında bulunan bir evde saklanarak, muhtemelen yoldan geçmesini beklediği Karzai'nin konvoyuna saldırı düzenleme hazırlığı yaptığının tespit edildiği bildirildi. Kandahar'a dün gelen Karzai'nin, babasının mezarını ziyaret etmek için doğum yeri olan Karz şehrine gitmek üzere bu yolu kullandığı belirtildi.


Kandahar bölgesi askeri sözcüsü Abdul Ali, bu sabah Afganistan Devlet Başkanı Hanid Karzai'nin konvoyunun geçeceği yol kenarında bulunan Şeker Tur pazarında, üzerinde el bombası bulunan bir şüphelinin tutuklandığını belirtti. Abdul Ali, Karzai'nin konvoyunun saat 10.30 (TSİ 9.00) civarlarında yoldan geçtiğini ve şüpheli şahsın da konvoydan 5 dakika önce tutuklandığını belirtti. Yerel polis şefi Sadık Hulla da, üzerinde el bombası bulunan şüphelinin yetkililer tarafından sorgulandığını açıkladı.

KANDAHAR - İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2004 Pazar 15:36:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?