31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Kastelli'nin sır dolu 'harddisk'i

“Banker Kastelli” olarak bilinen Abidin Cevher Özden’in en küçük oğlu Bozkurt Özden, elinde babasının kendisine bıraktığı bir hard disk olduğunu belirterek, “Babamı ölüme sürükleyen kişilerin kendi ağızlarından önemli açıklamaları var” dedi.

Belgeleri savcılığa vereceğini belirten Özden, işadamı Korkmaz Yiğit’in de babasına 7 milyon 584 bin 500 YTL borcu olduğunu öne sürdü.

Star Ana Haber Bülteni’nde Uğur Dündar’ın sorularını cevaplayan Özden, babasının intihar etmeden 45 dakika önce kendisine çok önemli bilgi ve belgeler verdiğini söyledi. Özden, babasının annesine ve abisine sahip çıkmasını söylediğini belirterek, “Ben de ‘baba ne oluyor, dedim. ‘Yok bir şey. Sen eğer bir şey olursa gerekeni yapacaksın, ona eminim’ dedi” diye konuştu.


Elinde, iş dünyasını karıştıracak ve savcıyı harekete geçirecek bilgiler bulunduğunu anlatan ve babasının intihara zorlandığını öne süren Özden, ilişkide bulunduğu kadınların babasını ailesine karşı kışkırttığını anlattı.

‘Kendi açıklamaları var’
“Babamı bu duruma getiren insanların, tek tek kendi ağızlarından açıklamaları var” diyen Özden, elindeki senetler için tehditler aldığını da söyledi. Babasının birçok kişiye borcu olduğunu kabul eden Özden, kendisine borçlarıyla ilgili tebligat geldiğini anlattı. Özden, şöyle konuştu:
“Tam bilemiyorum ama 3-4 milyon YTL civarında borcu var. Olaydan bir gün önce Maçka’daydım. Bana makbuz teslim etti. Makbuzda, borçlusu Korkmaz Yiğit olan, 01.01.2008 vadeli 7 milyon 584 bin 500 YTL bedelli 01.12.2007 tanzim tarihli bir adet bono tahsil edilmek üzere Abidin Cevher Özden’den teslim alınmıştır, yazılı. Babama yaklaşık 7.5 trilyon lira borcu var. Babama, “Baba bu adamdan devlet para alamıyor, sen nasıl alacaksın?” dedim. ‘ İşte biz iş yapıyoruz” dedi.


Özden, Yiğit’in bu parayı alması halinde, gidip TMSF’ye vermesi gerektiğini kaydetti. Özden, elinde saatlerce süren ve çok ciddi ikili görüşmelerin, toplantıların kayıtlarının bulunduğunu belirterek, “Bu insanlar yarın ‘ben bunu yapmadım’ diyecek. ‘Ben öyle demedim’ diyen insanlar bakalım ne diyecek?”
Özden, elindeki evrakları ve hard diski bugün savcılığa teslim edeceğini de kaydetti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 07:06:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?