18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Katar'da diplomatik skandal!

7. ABD-İslam Dünyası Forumu nedeniyle Katar’ın başkenti Doha’da bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile biraraya geldi.

Gazze’de yaşanan dramı da gündeme getiren Erdoğan, ABD’den destek istedi. Clinton da Erdoğan’a, “Gazze’ye ilişkin insani duyarlılığınızı paylaşıyoruz” yanıtı verdi. Görüşmede Kıbrıs’ta sürdürülen müzakerelerin durumu da ele alındı.Erdoğan, Clinton’la görüşürken, ABD’nin Doha Büyükelçisi Joseph Evan LeBaron, Clinton’ın Katar Emiri ile görüşmeye geç kalacağını öne sürerek, içeri girip görüşmeyi yarıda kesmek istedi.

Türk korumalar, Büyükelçiyi engelledi. Büyükelçi, “Clinton’ın Katar Emiri ile görüşmesi Türk heyeti ile görüşmesinden daha önemli” diye bağırınca, kapı önünde bulunan Erdoğan’ın Dış Politika Danışmanı Büyükelçi Fuat Tanlay, “Türkiye ve Türkiye Başbakanı hakkında böyle bir laf edemezsin. Görüşmenin bitmesini beklemek zorundasın” diye çıkıştı. Erdoğan’ın korumaları LeBaron’u kapıdan uzaklaştırdı.

 

.
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 11:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
idris baykal mus hasköy IP: 87.234.209.xxx Tarih : 16.02.2010 09:13:44

Sayin basbakanimizin büyük basbakan oldugunu bütün dünya bilmektedir ,artik güzel türkiyemizin güzel gidisatini hic bir ülke engeleyemez .ah birde icteki meseleyi cözebilsek,onu da cözeriz isallah böyle basbakan oldugu sürece insallah türkiyede hic bir mesele kalmaz..büyük elcimizi taktir ediyorum.hic bir ülke türkiyeden daha büyük degildir,ülke olarak en büyük türkiyedir.sayin deniz baykali ve bahceliyi avrupa meclis baskan secimlerindeki düsuncelerini kiniyorum. saygilarimla .