18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Katili ölünce belirlenecek

Gaziantep'te kapısının önünde ekmek yaparken nereden geldiği belli olmayan bir kurşunun başına isabet ettiği 50 yaşındaki Hüsne Bakıcı felç oldu. Talihsiz kadının başındaki kurşun çıkarılamadığı için polis zanlıya henüz ulaşamadı.

Güvelvadi Mahallesi'nde 3 ay önce meydana gelen olayda, Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nden annesini ziyarete gelen Hüsne Bakıcı, kapı önünde ekmek yaparken henüz nereden geldiği belirlenemeyen bir kurşuna hedef oldu. Yere yığılan Bakıcı'nın götürüldüğü Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde röntgeni çekilince başından vurulduğu anlaşıldı.

Sol tarafından girdiği ve yaklaşık 9 santimetre içeride olduğu bildirilen kurşun Bakıcı'nın hayati tehlikesi nedeniyle çıkarılamadı. 2 ay yoğun bakımda kalan ve felç olan Hüsne Bakıcı geçtiğimiz günlerde taburcu edilerek Gaziantep'teki kız kardeşinin evine götürüldü, şimdi yatakta hareket edemeden, yakınlarının yardımıyla yaşama tutunmaya çalışıyor.

Hüsne Bakıcı'nın Almanya'da yaşayan oğlu 32 yaşındaki Mehmet Ali Bakıcı, 4 yıl önce babasını kaybettiğini, 2 kardeşinin bakıma muhtaç olduğunu, şimdi de annesinin maganda kurşunuyla yatağa mahkum hale geldiğini söyledi. Annesinin beynindeki kurşunun hayati tehlikesi olabileceği için çıkarılamadığını ifade eden Mehmet Ali Bakıcı şunları söyledi:

"Annem başındaki kurşun nedeniyle kollarını ve ayaklarını oynatamıyor. Bazen eski şeyleri hatırlayıp anlatıyor. Onun dışında pek konuşmuyor. Olay günü polis 1,5 kilometre ilerde bir düğünde sıkılan silahtan boş bir kovan buldu. Ancak annemin beynindeki kurşun çıkarılamadığı için bir türlü ilerleme kaydedilemiyor. Ben Almanya'da yaşadığım için annemin bakacak kimsesi yok. Engelli kardeşim ve hasta olan ablama da annem bakıyordu. Şimdi bir evin içinde 3 hasta birden oldu. Annemim tek geliri kızına baktığı için devletten aldığı maaştı. Şimdi sıkıntımız üçe katlandı. Devletimizin bize sahip çıkmasını istiyoruz."

Bakıcı, annesini başka doktorlara da göstermek istediklerini, bu konuda kendilerine yardım edilmesini isterken, magandalara da tepki gösterdi. Maç ve düğün kutlamalarında sıkılan kurşunların insanların hayatını tehdit ettiğini kaydeden Bakıcı, "Bizim yüreğimiz yandı, başkalarının yüreği yanmasın. Yetkililer silah konusunda birilerine bir şey olmadan harekete geçsin. En ağır cezalarla bu kişileri cezalandırsın" diye konuştu

Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2012 Cuma 11:18:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?