19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Katliam sanığından şok iddia!

Trabzon'un Sürmene ilçesinde, 7 Ocak 2008 tarihinde eşi ve 6 çocuğunu silahla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Hasan D.'nin yargılanmasına başlandı.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, tutuklu sanık Hasan D. hazır bulundu. 'Kasten 7 kişiyi öldürmek' suçundan yargılanan Hasan D.'nin verdiği ilk ifade şaşkınlığa neden oldu.

Cinayet sonrası yakalandığında ağlayarak "Oğlum Emrullah öldü mü?" diye güvenlik güçlerine soran ve cinayeti ailevi sorunlar nedeniyle işlediğini ifade eden Hasan D., mahkemedeki ilk ifadesinde cinayet suçlamalarını kabul etmeyerek 7 kişiyi kendisinin öldürmediğini, cinayetleri 14 yaşındaki oğlu Emrullah'ın işlediğini söyledi. Hasan D., Emrullah'ın abisi Coşkun ile tartıştığını daha sonra silahla evdeki herkesi öldürdükten sonra intihar ettiğini iddia etti.

Olayın yaşandığı Soğuksu Mahallesinde oturan 3 tanık mahkeme tarafından dinlenirken, tanıklar cinayeti kimin işlediğini görmediklerini sadece silah sesleri ve bağrışmaları duyduklarını belirttiler.

Mahkeme heyeti Hasan D. için şuur tetkik yönünden ön rapor alınması için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na sevkine ve eksiklerin tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Trabzon'un Sürmene ilçesi Soğuksu Mahallesi'nde 7 Ocak 2008 akşamı meydana gelen olayda, Hasan D.'nin eşi Hashatun ile çocukları Emrullah (14), Hasan (7), Nurten (3), Havva (16), Coşkun (18) ve Melek D. (20) silahla vurularak öldürülmüştü.

Olayın zanlısı Hasan D. kaçtığı Armutlu köyünde boş bir evde güvenlik güçleri tarafından yakalanmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 15:56:42
Güncelleme :16 Haziran 2008 Pazartesi 16:02:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?