17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Kayıp kayakçıyı jandarma kurtardı

Doğu Aydınak (33), Bolu Kartalkaya'da kayak yaparken kayboldu. Sarıalan Yaylası istikametinde ormanlık alanda kaybolan Doğu Aydınak, bir süre kayarak yolu bulmaya çalıştı ancak başarılı olamadı ve bir ağacın dibine çökerek yardım gelmesini bekledi.
Kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı Kartalkaya'da akşam saatlerinde sıcaklığın da eksi 17 dereceye düşmesiyle Doğu Aydınak için zor saatler başladı. Bu sırada arkadaşı Öztürk Özdil, otel görevlilerine Aydınak'ın kaybolduğunu söyleyince durum jandarmaya iletildi. Kartalkaya'da görev yapan Jandarma Dağ Arama Kurtarma ekipleri operasyona başladı. DAK timleri, Dünya isimli arama kurtarma köpeğini de yanlarına alarak Doğu Aydınak'ı aramaya başladı. Bir süre sonra Aydınak'ın kayak izlerini bulan Jandarma DAK timleri izleri sürerek, kaybolan kayakçıya ulaştı. Bir çam ağacının dibinde donmak üzereyken bulunan Doğu Aydınak, jandarmayı karşısında görünce oldukça sevindi.
Jandarma tarafından ilk müdahalesi yapılan Aydınak, "Yolumu kaybettim, bir daha da geri dönemedim. Çok korktum, donmak üzereydim. Beni kurtaran jandarma ekiplerine çok teşekkür ederim" dedi.
İHA - BOLU
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2004 Pazartesi 11:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?