18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Kayseri'de fabrika işçilerine kar üzerinde ilginç motivasyon eğitimi

İstanbul’da 6 bin İETT şoförüne motivasyon dersi veren Tiyatrocu ve Eğitmen Hakan Bozkurt, bu kez Erciyes’te bir fabrikanın işçilerine karlar üzerinde motivasyon ve diksiyon dersi verdi.

Kayseri’ye bisküvi ve gofret üreten bir fabrikanın daveti üzerine gelen Bozkurt’un, fabrika personeline Erciyes Dağı’nda verdiği motivasyon dersi, ilginç görüntülere sahne oldu.

Sabahın erken saatlerinde Erciyes Kayak Merkezi’nde fabrika işçileri ile bir araya gelen Bozkurt, karda koşturduğu işçilere, "Mazeret Yok", "Tepki Değil Yaklaşım" sloganlarını söylettirdi.

Fabrika personeline ayna karşısında özgüven ve motivasyon eğitimi veren Bozkurt, daha sonra fabrika işçilerini traktör tekerinin içerisinden geçirerek stres attırdı.

İşçileri karda çıplak ayakla yürüten ve yuvarlayan Bozkurt’un ilginç eğitimi , Erciyes’e kayak yapmaya gelen vatandaşlar tarafından da ilgi ile izlenirken, 20 yıllık tiyatro sanatçısı ve eğitimci olan Bozkurt, "Türk insanının motivasyona ihtiyacı var. İnsanlar söyledikleri ve yaptıkları ile insanları kandırabilir ama kendilerini asla kandıramaz. Bu yüzden her sabah aynaya bakıp insanların kendisini sevdiğini söylemesi ve aynadaki insanı hiç bir zaman kandırmaması gerekir" dedi.

Türk insanının duygu ve düşüncelerini ifade ederken yüz ve beden dilini kullanmaktan kaçındığına dikkat çeken Bozkurt, "Hayat, servis sanatıdır. Bir insan 5 dil bilebilir, 5 fakülte bitirebilir ama duygularını ifade edemiyorsa sıfırdır. Duyguları ifadede yüzümüzü mutlaka kullanmalıyız. İnsanlar, insanlarla karşılaştıklarında kalpten değil, gözler ve yüzden elektrik alır. Hayatınızın terkedilmiş bir salonda unutulmuş bir idare lambasının fitili gibi tüte tüte erimesine izin vermeyin" diye konuştu.

İşçileriyle birlikle motivasyon eğitimine katılan fabrika sahibi Yılmaz Büyüknalbant da Türkiye’de motivasyon eğitiminin yeni bir olgu olduğunu belirterek, "Fabrika çalışanlarımızın stres atması ve motivasyonu için Hakan Bozkurt’u davet ettik. Bundan böyle işçilerimizin mazeretsiz bir şekilde çalışacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Motivasyon eğitimine katılan işçiler de eğitimin kendileri için büyük fayda sağladığını, özgüvenin yanı sıra bir yılın stresini bu eğitimle attıklarını dile getirdiler.

KAYSERİ-(İHA)
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2003 Pazartesi 00:00:30
Güncelleme :30 Aralık 2003 Salı 22:03:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?