17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Kayserili Avukat Kanada'yı BM'ye şikayet etti

 Kayserili avukat Orhan Pekmezci, Ermeni lobisinin baskıları sonucu 20 Nisan 2004 tarihinde sözde soykırım kararı alan Kanada Avam Kamarası'nı, Birleşmiş Milletler'e (BM) şikayet etti.
Kayseri Adliyesi'ndeki PTT bürosundan BM'ye bir mektup gönderen avukat Orhan Pekmezci, Ermeni baskıları sonucu, Türkiye aleyhine sözde soykırım kararı alan Kanada Avam Kamarası'ndan şikayetçi olduğunu söyledi. Meclislerin tarihsel ve bilimsel konularda karar alamayacağını belirten avukat Pekmezci, Kanada Avam Kamarası gibi sözde soykırım kararı alan Fransa Ulusal Meclisi hakkında da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) dava başvurusu yapmıştı.
Ermeni çetelerin yıllar önce Büyük Ermenistan'ı boşaltmak için Türk soykırımı yaptığını belirten Pekmezci BM'ye yolladığı şikayet mektubunda şu ifadelere yer verdi: "Kanada Avam Kamarası 20 Nisan 2004 tarihinde Ermeni lobisinin baskıları sonucunda soykırım kararı almıştır. Akademik kuruluşlar nasıl yasama tasarrufu yapamazlarsa, meclisler de tarihsel ve bilimsel konularda karar alamazlar. Bu duruma göre, Kamara kararı yok hükmündedir. Geçmişte Ermeniler'in Büyük Ermenistan'ı boşaltmak için yaptıkları Türk soykırımı vardı. Fransa Ulusal Meclisi'nin 18 Ocak 2001 tarihli aynı konudaki tasarrufuna karşı, AİHM'ye başvurduğumu bildiriyorum. Örgütünüzce, Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi ve Uluslararası Hukuk İlkeleri uyarınca, Kanada Avam Kamarası'nın uyarılması, kınanmasını saygılarımla diliyorum."
KAYSERİ - İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2004 Çarşamba 14:52:28
Güncelleme :28 Nisan 2004 Çarşamba 14:57:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?