30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Kayserispor: 0 - Galatasaray: 0

Şampiyonlar Ligi'nden elenen Galatasaray, Kayserispor deplasmanında istediği sonucu yine alamadı.

MAÇTAN DAKİKALAR

5. Dakika: Kayserispor etkili geldi, Aghahowa ara pasında top Mehmet Topuz'a gelmeden Servet topu taca attı.

9. Dakika: Galatasaray'da Barış sakatlık geçirdi. Galatasaray şu anda 10 kişi oynuyor.

11. Dakika: G.Saray'da Barış sakatlığından dolayı oyuna devam ediyor, yerine Mehmet Topal oyuna giriyor

13. Dakika: Galatasaray kaleyi cepheden gören bir pozisyonda serbest vuruş kazandı. Mehmet Topal yaklaşık 25 metreden vuruşunda top kalecide kaldı.

15. Dakika: Galatasaray etkili geldi, Kewell'ın müthiş pasında topla buluşan Aydın topu Ümit Karan'a aktardı. Ümit topu Aydın'a çıkarmak isterken defans topu uzaklaştırdı.

20 Dakika: Bu dakikalarda oyunun temposu yine düştü.

23. Dakika: Galatasaray bu dakikada Kewell ile etkili olmaya çalışırken Kayserispor ilk topa baskı yapıyor.

26. Dakika: Kayserispor sağ kanattan geldi. Bu kanattan Abdullah'ın yaptığı ortada De Sanctis top Aghahowa gelmeden topu uzaklaştırdı.

29. Dakika: Kayserispor'da Saidou, Ayhan'a yaptığı sert müdahaleden sonra sarı kart gördü. Ayhan'da itirazdan sarı kart gördü.

33. Dakika: Maçın en önemli gol pozisyonu yaşandı. Kayserispor çok etkili geldi. Abdullah sol taraftan içeri girdi, topu sağ taraftaki Olembe'ye çıkardı, Kamerunlu oyuncunun vuruşunda De Sanctis müthiş bir kurtarış yaparken, top yine Olembe'nin önünde kaldı, Kamerunlu oyuncu topu bir kez daha kaleye gönderdi, bu kez de Mehmet Topal topu çizgiden çıkardı.

35. Dakika: Bu dakikalarda Kayserispor etkili geliyor. Sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda kaleci De Sanctis topu yumrukla uzaklaştırdı.

40 Dakika: Galatasaray sağ çaprazdan serbest vuruş kazandı. Kewell topu kaleye gönderdi, ancak top üsten farklı şekilde auta çıktı.

Maçın ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı.

Maçın 2. yarısına Kayserispor başladı. İki takımda da herhangi bir oyuncu değişikliği yok.

46. Dakika: Kayserispor sol kanattan geldi. Olembe'nin yaptığı ortada topu Hakan Balta uzaklaştırdı.

48. Dakika: Kewell'ın sol kanatta güzel bir çalımın ardından yaptığı ortada topu Kayserisporlu defans oyuncuları uzaklaştırdı.

50. Dakika: Linderoth sağ kanattan ortaladı, Ümit Karan topun gelişine vurmak istedi ancak golcü oyuncu istediği vuruşu yapamadı.

53. Dakika: Galatasaray etkili geldi, Arda'nın sol kanattan kestiği topa Servet kafayı vurdu ancak top üstten auta çıktı.

55. Dakika: Galatasaray bu dakikalarda tempoyu arttırdı. Kewell orta sahada topu aldı, güzel bir hareketle rakibinden sıyrıldı ceza sahasına girdi ancak pasında top Kayserisporlu oyuncularda kaldı.

57. Dakika: Kayserispor'da Escobar oyuna girerken Turgay oyundan çıktı.

58. Dakika: Kayserİspor'da Olembe, Linderoth'a yaptığı sert hareket sonrası sarı kart gördü.

60 Dakika: Kewell'ın yaptığı ortada Saidou son dakikada topu kornere attı.

65. Dakika: Galatasaray sağ çaprazdan serbest vuruş kazandı. Hakan Balta'nın ceza sahasına gönderdiği top direk auta gitti.

72. Dakika:Galatasaray'da yeni transfer Milan Baros oyuna girerken Ümit Karan oyundan alındı.

76. Dakika: Arda'nın ara pasında topla buluşan Baros ceza sahasına doğru hareketlendi ancak defans topu uzaklaştırdı.

77. Dakika: Galatasaray sağ kanattan korner kullandı, Servet'in kafa vuruşunda kaleci topu dışarı çeldi.


79. Dakika: Mehmet Topuz'un sert vuruşunda top kaleci De Sanctis'te kaldı.

80 Dakika: Kayserispor'da Ali Turan Arda'yı düşürdü ve sarı kart gördü. Galatasaray sağ çaprazda tehlikeli bir bölgeden serbest vuruş kazandı. Kewell vuruşu çok kötü kullandı.

* * *  


Stat
: Atatürk

Hakemler: Bünyamin Gezer **, Serdar Diyadin **, Yusuf Asım Öz **

Kayserispor: Souleymanou ***, Durmuş **, Ali Turan ***, Toledo **, Eren ***, Saidou ***, Mehmet Topuz ***, Olembe *** (Dk. Bilal Aziz *), Turgay * (Dk. 56 Escobar *), Abdullah ***, Aghahowa ** (Dk. 90 Puroviç ?)

Galatasaray: De Sanctis ***, Linderoth **, Hakan Balta **, Barış * (Dk. 12 Mehmet Topal **), Servet ***, Meira ***, Ayhan ***, Aydın **, Kewell ***, Arda ***, Ümit Karan ** (Dk. 73 Milan Baros **)

Sarı kartlar: Dk. 29 Saidou, Dk. 58 Olembe, Dk. 66 Abdullah, Dk. 81 Ali Tunan (Kayserispor) Dk. 29 Ayhan (Galatasaray)

MAÇTAN NOTLAR

Turkcell Süper Lig'deki Kayserispor-Galatasaray maçını, 10 bin civarında taraftar izledi. 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'ndaki karşılaşmaya, taraftarlar fazla ilgi göstermedi. Karşılaşmayı, yaklaşık 1000'i Galatasaraylı olmak üzere toplam 10 bin civarında taraftar izledi. 

Yaklaşık 30 derece sıcaklıkta ve nemli bir havada başlayan karşılaşmada, 1000 dolayında güvenlik görevlisi ve polis görev aldı. Maçı Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, kimi milletvekilleri ve eski DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar da izledi.
Kayserisporlu taraftarlar, maç öncesinde Kayseri Erciyesspor Kulübü Basın Sözcüsü Kadir Uslu'ya tepki gösterdi. Taraftarlar Uslu'ya, "Bu şehri bölmeye ne gücün yeter, ne beynin yeter Kadir Uslu ol" diye pankart açtılar. Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, maç öncesi Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe'ye başarılar diledi. 

Bu arada PAF takımları arasındaki maçı ise Galatasaray 1-0 kazandı. 

* * * 

Galatasaray'da Teknik Direktör Michael Skibbe, Kayserispor ile oynanacak karşılaşmada sürpriz bir kadro sahaya sürdü. Alman Teknik Adam, hafta içinde Steaua Bükreş'e yenilerek Şampiyonlar Ligi vizesi alamayan takımda revizyona gitti. 

Genç teknik adam Lincoln ve Mehmet Topal'ı ilk onbire almadı. Yine Alman Teknik Adam kaleci Aykut'u yedeğe çekerek takıma yeni transfer edilen kaleci De Sanctis'e grev verdi. Galatasaray'da Nonda'nın yokluğunda ise sakatlığı geçen Ümit Karan, sarı-kırmızılıların gol ümidi olacak.

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlıkları bulunan Nonda, Hasan ve Sabri Kayserispor maçının kadrosuna alınmazken, yeni transfer Çek futbolcu Milan Baros ise kafilede yer aldı. 

KAYSERİSPOR'UN TEK GALİBİYETİ 1974'TE

Kayserispor, lig tarihinde şimdiye dek Galatasaray karşısındaki tek galibiyetini 21 Nisan 1974 tarihinde Kayseri'de yapılan maçta 2-0'lık sonuçla aldı. İstanbul'un sarı-kırmızılı ekibi, renktaşı ile lig tarihinde yaptığı 2. randevuda tattığı yenilginin ardından, yaptığı son 24 maçta da sahadan mağlubiyetle ayrılmadı.

Öte yandan Galatasaray ile Kayserispor arasında ligde yapılan son 17 maçın 14'ünü Galatasaray kazanırken, 3 maç berabere bitti. Galatasaray, geçtiğimiz sezonun Süper Kupa maçında Kayserispor'u 2-1 mağlup ederek bu kupayı müzesine götürmüştü.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 20:37:32
Güncelleme :31 Ağustos 2008 Pazar 23:00:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emre IP: 78.163.198.xxx Tarih : 1.09.2008 10:43:44

Kayseri yi küçük görmesinler ligde herkesi yenebilicek güçte bi takım inşallah yakında yeni transferlerle takım dahada güçlenip şampiyon olacağız