20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Kazakistan kadar olamadık

Türkiye`de hala yük hayvanlarının sırtında oy sandıkları taşınırken, Kazakistan, 19 Eylül`deki genel seçimlerini elektronik ortamda gerçekleştirecek. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, ``Demokrasi ilan edilmez, o ancak sabırlı ve uzun bir iş sonucu kurulabilir`` dedi.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, seçimler konusundaki açıklamasında, Anayasanın değiştirilmesiyle birlikte Meclis`in fonksiyonunun da değiştirilmesi gerektiğini açıkladı. 2006`dan sonra Anayasal reformların gerçekleştirileceğini bildiren Nazarbayev, bu değişimin 2009`da yapılacak milletvekili seçimlerine yetişeceğini açıkladı.

Bakan adaylarının oluşturulacak özel parlamento komisyonlarca değerlendireleceğini ifade eden Nazarbayev, 2007`den itibaren de vali ve belediye başkanlarının doğrudan halk tarafından seçileceğini bildirdi.

İnsan hakları alanının güçlendirilebilmesi amacıyla yasama ve adliye mekanizmalarının da değiştirilmesi gerektiğine işaret eden Nazarbayev, ``demokrasi ilan edilmez, o ancak sabırlı ve uzun iş sonucu kurulabilir`` dedi.


sansursuz.com
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2004 Salı 16:03:50
Güncelleme :17 Ağustos 2004 Salı 16:08:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?