29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

KCK operasyona 13 tutuklama

Mardin ve ilçelerinde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 22 kişiden 13'ü tutuklandı.

Mardin merkez, Nusaybin ve Kızıltepe İlçeleri’nde 4 gün önce PKK’nın gizli şehir yapılanması KCK'ya yönelik düzenlenen operasyon sırasında gözaltına alınan 22 kişinin adliyedeki işlemleri sabaha karşı sona erdi.

Savcılıkta sorguları tamamlanan şüphelilerin tamamı, 'Yasa dışı eylem organize ettikleri ve bu eylemlere katılarak örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettikleri', 'KCK sistemine bağlı olarak Mardin Kent Meclisi adı altında illegal bir yapılanma oluşturdukları' iddiasıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkan 22 şüpheliden BDP İl Başkanı Tarık Acay, eski BDP il başkanları Cemal Veske ve Ali Aslan, BDP il yöneticisi Hamza Vurgun, BDP üyesi Orhan Ablak, Gülten Yıldız, Ahmet Temel, Eğitim Sen Mardin eski Şube Başkanı Doğan Angay, İHD Mardin Şube yöneticisi Veysi Parıltı, Kızıltepe Belediye Meclis Üyeleri Osman Akkoyun, Hamit Turan, Adil Başaran ve İl Genel Meclis Üyesi M. Tahir Adal tutuklandı. Sabaha karşı sorguları tamamlandıktan sonra tutuklanan 13 kişi sağlık kontrolünün ardından Mardin E Tipi Cezaevine gönderildi.

İl Genel Meclisi üyeleri Rıdvan Tarhan, Emine Damar, eski ilçe yöneticileri Fazile Aksoy, İl Saymanı Bedii İçen, belediye meclis üyeleri Orhan Doğan, Ali Özkan, Abdullah Bulut, Hürriyet Damar ile Eğitim-Sen eski il başkanları Seyfettin Yavuz olmak üzere 9 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ayrıca aynı dosya kapsamında, ifadeye vermesi için Nusaybin Emniyet Müdürlüğü’ne çağrılan Eğitim Sen üyesi Seyfettin Yavuz’un da gözaltına alındığı öğrenildi.

...
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2011 Cumartesi 08:49:55
Güncelleme :22 Ekim 2011 Cumartesi 21:30:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?