16
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

KDV indirimi yeni yılda geliyor

Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Nuşin Oral, yeni yılda yürürlüğe girecek olan yüzde 10’luk KDV indiriminin tüketiciye yansıtılması gerektiğini belirterek, “Üyemiz olan büyük market zincirleri yeni yılla birlikte vergi indirimini uygulamaya başlayacaklar” dedi.

Nuşin Oral, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Ocak 2008 tarihinde yürürlüğe girecek olan sodalı, meyveli ve kolalı gazozlar, cafe, restaurant ve fast food restaurantlarında verilen hizmetler ve konaklama tesislerinde sunulan geceleme hizmetlerinde KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e indirileceğini bildirdi.

Organize perakende kesiminde bu tür vergi indirimlerinin uygulandığını, şeffaflığın da bu doğrultuda hareket etmeyi gerektirdiğini ifade eden Oral, geçen yıl hazır giyim sektöründe yüzde 10’luk bir vergi indirimi uygulandığını, organize perakende tarafında bulunan tüm hazır giyim markalarının da bu indirimi tüketicilerine yansıttığını anımsattı.

-AMPD ÜYELERİ KDV İNDİRİMİNİ YILBAŞINDA UYGULAYACAK

KDV indirimi uygulamasının en önemli göstergelerinden birinin son 2 ? 3 yıldır hazır giyimde fiyatların geriye gitmesi olduğunu vurgulayan Oral, “Kayıt içi faaliyet gösteren tüm perakendecilerin şeffaflığı esas aldığının göz önünde bulundurursak, büyük marketlerde sodalı, meyveli ve kolalı gazozlarla ilgili KDV indiriminin uygulanması kaçınılmazdır. Nitekim, üyemiz olan büyük market zincirleri yeni yılla birlikte vergi indirimini uygulamaya başlayacaklar” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ 3 YILDA SEKTÖRDE YATIRIMLAR ARTACAK”

Nuşin Oral, bundan önce de çeşitli vesileler ile AMPD tarafından gündeme taşınan perakende sektöründeki yatırımların sektör için büyük önem taşıdığına dikkat çektiği açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:

“2007 organize perakendenin yanı sıra bir çok sektör adına yatırım yılı oldu, 2008 yılı yoğunlukta olmak üzere önümüzdeki 3 yıllık dönemde yatırımların artarak devam etmesini bekliyoruz. Yatırım büyüklüklerinin ciro büyüklüklerinin önünde gittiği bu dönemde sürdürülebilirliğin sağlanabilmesinin en önemli faktörü tüketici güvenidir.”

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2007 Pazar 19:36:52
Güncelleme :30 Aralık 2007 Pazar 19:41:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan demir IP: 85.107.40.xxx Tarih : 31.12.2007 10:49:45

bu kdv indirimini aralık ayı başında yapsaydınızda vatandaş bayram ve yılbaşı alışverişlerinde nasiplenseydi.Ayrıca herzaman olduğu gibi bu %10 luk fark yine işletmecilerin cebine kalacak.