20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Kendin çal, kendin oyna kurultayı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP kurultayında bir öncekindeki gibi hukuk dışı ve antidemokratik uygulamalar olduğunu öne sürdü, ''Bu kurultay, Baykal'ın 'kendin çal kendin oyna' kurultayıdır. O nedenle ben ve arkadaşlarım yokuz'' dedi.

Sarıgül, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin her kademesinde görev almış bir siyasetçi olarak CHP kurultayının kendisinin ve arkadaşlarının ilgi alanında bulunduğunu söyledi.

Sarıgül, "Bu kurultayda da esas ihtiyacımız olan, çağımız sosyal demokrasisi için gerekli büyük dönüşümün sağlanacağına inanmıyorum. Bu bakımdan 32'nci kurultay da bir önceki kurultaydan farklı değildir. Tek fark, ortaya yeni genel başkan adaylarının çıkmış olmasıdır. Yeni genel başkan adaylarına başarılar diliyorum. Ancak Türkiye, yeni genel başkan aramıyor, yeni bir başbakan arıyor" diye konuştu.

Delege seçimlerinin demokratik olmayan koşullarda yapıldığını ve bir gecede binlerce üyenin kaydının silinip yeni üye kayıtları yapıldığını savunan Sarıgül, "Bu kurultay, Baykal'ın 'kendin çal kendin oyna' kurultayıdır. O nedenle bu kurultayda ben ve arkadaşlarım yokuz" dedi.

"Baykal'ın son kurultayı olacak"

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mustafa Sarıgül, "Herhangi bir adaya destek verecek misiniz?" sorusuna, "Ben ve arkadaşlarım bu seçimleri demokratik bulmuyoruz. Baykal ve arkadaşlarının bu son kurultayı olacaktır. Baykal ve arkadaşları bu kurultayda kendileri çalıp kendileri söyleyecektir" karşılığını verdi.

Sarıgül, bir başka soru üzerine de, "Sayın Baykal bu kurultayda namusu ve şerefi üzerine, 'Yerel seçimlerde CHP'yi birinci parti yapamazsam genel başkanlığı bırakacağım' diye söz vermelidir. Türkiye'de yurttaşlarımız 65 yaşında emekli oluyor. Baykal kaç yaşında emekli olmayı düşünüyor acaba?" diye konuştu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 4 genel seçim, 4 yerel seçim kaybetmiş ve buna rağmen parti yönetiminde kalmak için çaba gösteren, dünyada sosyal demokrat hiçbir liderin olmadığını ifade ederek, "Baykal, sadece yıllardan beri bu yaptığı yöntemlerle kendi koltuğunu korumaya çalışıyor. Oysa bizim amacımız, çağdaş ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni korumaktır. Bizim amacımız yıllardan beri iktidara gelemeyen CHP'nin iktidara gelmesini sağlamaktır" dedi.

"Baykal Atatürk'ü istismar etmesin"

Baykal'ın, Türkiye'de gerilimler çıkararak bu gerilimlerden medet ummaya çalıştığını öne süren Sarıgül, "Baykal, bu kurultayda Türkiye için bir tek proje üretmeyecek. Sadece laiklik ve Atatürk'ün arkasına sığınarak kurultayı kurtarmaya çalışacaktır. Sayın Baykal'ın Atatürk'ü istismar etmesini de asla ve asla doğru bulmuyorum. Atatürk, ulusun Atatürk'üdür, herkesin Atatürk'üdür. Atatürk'ün siyaset malzemesi olarak değerlendirilmesini doğru bulmuyorum. Bizim amacımız Atatürk'ün ilkelerini ve prensiplerini daha da ileriye taşımak" dedi.

"CHP'nin bir özel televizyon kanalına para aktardığı" yönündeki iddialara ilişkin soruya da Sarıgül, "O konuda mahkeme süreci devam ediyor. Siyasi partilerin kanallarla ekonomik ilişki içerisine girmesi hangi kanal olursa olsun doğru bir şey değildir" diye konuştu.

Sarıgül, CHP'den ihracına ilişkin hukuki sürecin de devam ettiğini belirterek, "yargının demokrasiden yana, iyi bir şekilde sonuçlanacağı kanısında olduğunu" ifade etti.

CHP il başkanları toplandı

Bu arada, CHP'nin 26-27 Nisan günlerinde yapılacak 32'nci Olağan Kurultayı öncesinde il başkanları Ankara'da bir araya geldi.

Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında parti genel merkezinde düzenlenen toplantı basına kapalı gerçekleşiyor.

Cumartesi günü başlayacak olan CHP kurultayında genel başkan seçilecek, pazar günü ise parti meclisi ve yüksek disiplin kurulu üyeleri için seçim yapılacak.

...
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 16:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?