19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kene korkusu ilaçlatıyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde çoğunluğunu yerleşik yabancıların oluşturduğu bir site, olası kene vakalarına karşı tedbir amacıyla ilaçlandı. ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde çoğunluğunu yerleşik yabancıların oluşturduğu bir site, olası kene vakalarına karşı tedbir amacıyla ilaçlandı.
Akdeniz bölgesinde fazla görülmemesine karşın ölümcül Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını yayan keneler konusunda yerli ve yabancıların yaşadığı tedirginliği ortadan kaldırmak için site yönetimi, tüm yeşil alanları ilaçlattı. İlaçlama çalışmasını serinlemek için girdikleri havuzdan izleyen yabancılar, kene vakasına rastlanmamasına karşın duyarlılık gösteren yöneticilere teşekkür etti.

Yapılan ilaçlama çalışmasını serinlemek için girdiği havuzdan izleyen Danimarkalı Dan Harusen, "Televizyondan takip ettiğim kadarıyla özellikle kuzey bölgelerde kene ısırmasına bağlı olarak ölümler yaşanıyor. Akdeniz Bölgesi'nde şimdiye kadar kene vakası duymadım ama site yönetimi, bizlerin yaşadığı kaygıyı gidermek için bahçeyi baştan sonra ilaçlattı. Böylece olası kene vakalarına karşı önceden tedbir alınmış oldu" dedi.

Yaklaşık 4 yıldır Alanya'da yaşamasına karşın hiçbir kene vakasına rastlamadığını kaydeden
Kenneth Bergmann ise, "Özellikle yeşil alanlarda yaşayan keneler konusunda yöneticilere yaşadığımız kaygıyı iletmiştik. Onlar da bunu gidermek için tüm bahçeyi kene olmamasına karşın ilaçlattılar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 21:59:52
Güncelleme :27 Haziran 2008 Cuma 22:04:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?