19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kerim Abdul-Cabbar ABD ordusunda ırk ayrımını yazdı

Basketbol dünyasının unutulmaz isimlerinden Kerim Abdul-Cabbar, kitap yazdı.

NBA'in eski yıldızlarından Abdul-Cabbar, piyasaya yeni çıkan "Brothers in Arms" isimli kitabında, 2. Dünya Savaşı'nda geri planda kalmış bilinmeyen bir hikayeyi, siyahlardan oluşan 761. Tank Taburu'nun hikayesini anlatıyor.

Hikayeyi ilk olarak, bu tank taburunda görev yapan bir aile dostlarından dinleyen Abdul-Cabbar, 12 yıl önce de 761. Tank Taburu ile ilgili bir belgesel izlemiş. Belgeseli izledikten sonra aile dostları olan ve savaşta gösterdiği yararlılıktan dolayı Gümüş Yıldız madalyası alan Leonard Smith'e giden Abdul-Cabbar'da, bu konuda bir kitap yazma fikri oluşmuş.

Abdul-Cabbar'ın kitabında anlatıldığına göre, savaşmak için eğitilmelerine rağmen, 2. Dünya Savaşı'nda Avrupa'ya gönderilen siyah birliklerin çoğu, savaştırılmak yerine hamal, kamyon ya da ambulans şoförü olarak çalıştırılmış.

Savaş için sevkıyatından önceki 2 yıl boyunca diğer tank taburlarının eğitilmesine yardımcı olduğu için 761. Tank Taburu'nun beyaz tank taburlarından çok daha iyi eğitim almış olduğunu yazan Abdul-Cabbar, bu taburun, Avrupa'nın 5 ayrı ülkesinde savaşa katıldığını kaydediyor.
NEW YORK
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2004 Cuma 11:47:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?