24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Kerkük'te ölü sayısı 3'e yükseldi!

Kerkük’te Türkmenler ve Araplar’ın yaptığı gösteride, Kürt Peşmergelerin göstericilere ateş açması sonucu ölenlerin sayısı 3’e yükseldi. Kerkük Hastanesi yetkilileri, yaralılardan birinin ölmesiyle ölü sayısının 3’e yükseldiğini, olaylarda 31 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Hastane yöneticisi Haşim Muhammed, yaralılardan çoğunun durumunun ağır olduğunu ifade etti. Muhammed, doktorların ancak başından, göğsünden ya da kalbinden yaralanan insanlara müdahale edebildiklerini açıkladı.
Polis Albay Salim Talip Tahir ise, "Çoğunluğu Arap ve Türkmen olan göstericiler, Federalizm teklifinin kaldırılması için hükümet binalarının önünde protesto gösterisi yaptı. Ancak, bölgedeki silahlı Peşmergeler kalabalığa ateş açtı" dedi.
Bilindiği gibi, yaklaşık 2 bin kadar gösterici Kerkük Polis Akademisi’nin yakınlarında toplanarak, "Kerkük Bir Irak Şehridir", "Federalizme Hayır" diye sloganlar attı. Göstericiler, Kürt grupların Kerkük’ü Kürt bölgesine katma teklifinin kabul edilemeyeceğini haykırdı. Ayrıca, Iraklı Şii lider Mukteda Sadr’a bağlı Şiiler de Şii Türkmenler’e destek verdi.

KERKÜK
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2003 Çarşamba 00:00:01
Güncelleme :1 Ocak 2004 Perşembe 19:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?