19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kerkük'te tansiyon yükseliyor

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) lideri Celal Talabani’in yeğeni Gazi Talabani’nin öldürülmesinin ardından, Kerkük’te tansiyon giderek yükseliyor.
Suikast eylemlerinin arttığı Kerkük’te olağanüstü güvenlik önlemleri alınırken, polis ekipleri de alarma geçirildi. Kerkük Valisi Abdurrahman Mustafa, düzenlediği toplantıda Kürt örgüt temsilcileri ve emniyet güçleriyle son bir ayda 7 Kürt yetkilinin öldürülmesini değerlendirdi.
Kürt örgütleri, Kerkük polisinin olayları aydınlatmada ve saldırganları yakalamada çok yetersiz olduğunu vurgulayarak acil önlemlerin alınmasını istedi. Toplantıda, kentte istikrarı bozmak isteyen güçlerle mücadelede polise daha fazla olanak verilmesi de istendi.
Kerkük’teki Kürt partileri de yaptıkları toplantıda Araplaştırma politikasına maruz kalan Kürtler’in geri dönüşünün sağlanmaması konusunda koalisyon yönetimine sert eleştirilerde bulundu. Koalisyon yönetiminin Kerkük sorumlusu Pool Harvi’nin katıldığı toplantıda, Saddam Hüseyin döneminde Araplaştırma politikasıyla topraklarından çıkarılan Kürtler’in geri dönüşü konusunda koalisyon yönetiminin istikrarsız politikası eleştirildi. Toplantıda, Kerkük’teki resmi dairelere Kürt bayrağının asılmasının Amerikalı yetkililer tarafından yasaklanması ve yerine Irak bayrağı asılması mecburiyeti getirilmesine de değinildi. Harvi ise Kürtler’in geri dönüşü konusunda çalışacaklarını belirtti.
ADNAN ŞİMŞEK - KERKÜK (İHA)
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2004 Pazar 02:59:28
Güncelleme :20 Haziran 2004 Pazar 03:18:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?