17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Kerry Bush'un önüne geçti

ABD’de yapılan çok sayıda anket, Demokrat Parti’nin başkan adayı Senatör John Kerry’nin geçen Perşembe yaptıkları yüz yüze tartışmanın ardından Cumhuriyetçi Parti’den rakibi Başkan George W. Bush’a karşı önemli bir çıkış kaydettiğinde buluştu. Ancak iki aday arasındaki yarışta kimin lider olduğu konusunda farklı sonuçlar ortaya koydular.

New York Times gazetesi ve CBS News televizyonu tarafından ortaklaşa yapılan ankete göre, her iki aday da oyların yüzde 47’sini alarak, başa baş bir yarış sergiliyorlar.

ABC televizyonu ile Washington Post gazetesi işbirliği ile yapılan bir başka ankete göre ise Kerry’nin seçmen nezdindeki kişisel popülaritesinde olumlu bir gelişme gözlenmesine rağmen, bunun nihai anlamda oy dağılımında bir etki yaratmadığı ortaya konuyor.

Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre de Kerry tartışmadan sonra önemli bir yükseliş kaydetmesine rağmen, seçim yarışında Bush 5 puan farkla liderliğini sürdürüyor.

USA Today/CNN/Gallup anketine göre ise aynı grubun 26 Eylül’de yaptığı ankette, Kerry’den 8 puan önde olan Bush’un bu farkı buharlaşmış durumda. Grubun son anketinin sonuçlarına göre, her iki aday da seçmenlerin yüzde 49’unun desteğini alarak başa baş bir yarış götürüyor.

Newsweek dergisinin son sayısında sonuçlarını açıkladığı bir ankette de oyların yüzde 47’sini alan Senatör Kerry’nin, oyların yüzde 45’ini alan Başkan Bush’a 2 puanlık fark attığı kaydedilmişti.

NEW YORK
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2004 Salı 10:29:07
Güncelleme :5 Ekim 2004 Salı 10:31:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?