22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Kesintiye tencere tavalı protesto

İzmir'in Şirinyer semtinde 2 gündür devam eden elektrik kesintileri, Forbes Caddesi esnafını canından bezdirdi.

Bayram öncesi işlerinin yoğun olduğu bir dönemde sürekli meydana gelen elektrik kesintileri yüzünden mağdur durumda olduklarını söyleyen Forbes Caddesi esnafı, elektrik arızası için yetkilileri aradıklarını fakat 186 elektrik arıza hattının sürekli meşgul çaldığını söyledi. Öte yandan Yeşilyurt semti, Doğanay Mahallesi sakinleri tencere ve tavalarıyla sokağa dökülerek, alkışlarla kesintiyi gideremeyen yetkilileri protesto etti.

Forbes Caddesi esnafı, işlerinin yoğun olduğu bir dönemde, bayram öncesi meydana gelen elektrik kesintilerinden dolayı zarar ettiklerini söyleyerek, yetkililerden bu durama bir çare bulunmasını istedi. 2 gündür devam eden elektrik kesintilerinden dolayı 7-8 bin YTL zararda olduğunu söyleyen Piel Ayakkabı mağazasının sahibi İsmet Akkan, "365 gün boyunca satış yapabilmek için bu günleri bekliyoruz. Fakat meydana gelen elektrik kesintileri de işlerimizin düşmesine neden oldu. Bu zararımı kim karşılayacak? Esnaf olarak zaten zor durumdayız" diye tepkisini dile getirdi.

Müşterilerinin mum ışığında ayakkabı denediğini belirten Akkan, perişan durumda olduklarını söyledi. Bir kuaför salonunda mum ışığında kaş alan ve lüks ışığında saç yıkayan kuaför ise ilginç görüntüler oluşturdu. Karanlıkta telefon satışı yapamadıklarını ve satışların çok düştüğünü söyleyen telefon satıcısı Ercan Uyanık, "186 Elektrik Arıza hattını sürekli arıyorum ama yetkililere ulaşamıyorum. Kimse telefona çıkmıyor. Yetkililer 2 günden beri
arızayı onaramıyorlar" diye konuştu.

Öte yandan Doğanay Mahallesi, Zaimağa Caddesi sakinleri tencere ve tavalarıyla sokağa dökülerek alkışlarla kesintiyi gideremeyen yetkilileri protesto etti. Trafoların aşırı yüklenmeden dolayı patladığını ve yapılan yeni trafoların da işe yaramadığından şikayetçi olan vatandaşlar bayram arifesinde banyo bile yapamadıklarını söyledi. Bazı vatandaşlar da pencerelerden tavaları birbirine vurarak, ıslık çalarak eyleme destek verdi. Bir an önce sokaklarına elektrik verilmesini istediklerini söyleyen mahalle sakinleri, "Bizden alınan vergiler, paralar nerelere harcanıyor? Biraz da bizler için yatırım yapılsın. Vergileri karanlıkta oturmak için mi veriyoruz? Sorumluları protesto ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2007 Perşembe 12:11:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?