19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

KESK AKP hükümetini sert dille uyardı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren, yarın yapılacak kamu çalışanları toplu görüşmesinde hükümetin "inadından vazgeçmesini" isteyerek, "Hükümet, taleplerimize cevap vermezse iş bırakma ve genel greve kadar gideriz" dedi.

Sami Evren, Türkiye Araştırmalar Vakfı Salonu’nda Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, kamu çalışanlarının toplu görüşmelerinin yarın yeniden başlayacağını anımsatarak, en düşük kamu çalışanı ücretinin 484 milyon lira olduğunu, bunun 840 milyon liraya çıkartılmasını istediklerini bildirdi.

Bu ücreti hükümetin pazarlık konusu yapmaya çalıştığını ifade eden Evren, "Biz 840 milyon lira verelim, Sayın Başbakan 30 gün nasıl geçineceğini bize izah etsin. Zaten geçinemez, yarısını kiraya verse, geri kalanını hangi kalemlere harcayacak" diye konuştu.

4688 sayılı Yasa’nın, çalışanların hak arama özgürlüğüne engel oluşturduğunu kaydeden Sami Evren, Başbakan Yardımcısı ile bürokratların toplu görüşmelerde bulunmasını eleştirerek, "Siz ne söylerseniz söyleyin ses çıkmıyor" dedi.
tnn net
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2004 Perşembe 10:37:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?