30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Keşke ben de şehit olsaydım!

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde 14 Temmuz’da 13 askerin şehit düştüğü PKK saldırısında ağır yaralanan Karslı Jandarma Onbaşı Erdem Yıldız, Ankara GATA’daki 35 günlük tedavisinin ardından memleketi Kars’a geldi. Yıldız, "Ben de şehit olmak istedim, vatan sağ olsun" dedi.

Kars’ın Arpaçay İlçesi'ne bağlı Kuyucuk Köyü'nde oturan Jandarma Onbaşı Erdem Yıldız, 14 Temmuz’da Diyarbakır’ın Silvan İlçesi'nde çıkan çatışmada ağır yaralanarak Arkara GATA’da tedavi altına alındı. Hava değişimi için bugün öğlen saatlerinde memleketi Kars'a uçakla gelen Erdem Yıldız, havalimanında yakınları tarafından bayraklarla karşılandı. Oluşturulan uzun konvoy eşliğinde evine göden Yıldız, "Aileme kavuştuğum için mutluyum. Fakat orada 13 arkadaşım şehit oldu. Ben de şehit olmak istedim. 13 kardeşim için üzüldüm, olan onlara oldu. Benim sağlığım çok şükür iyi. Sol gözümde biraz sorun var, ona da hava değişiminden sonra bakacaklar. Ben de şehit olmak istedim, vatan sağ olsun" dedi.

Yıldız, olay anında tek hatırladığı şeyin ise "Kardeşlerim şehit oldu, bırakın ben de şehit olacağım" diye bağırması olduğunu söyledi.

Onbaşı Yıldız’ı havalimanında karşılayanlar arasında Kars Belediye Başkanı AK Parti’li Nevzat Bozkuş da vardı. Erdem Yıldız’a 'Geçmiş olsun' diyen Nevzat Boşkuş, "Canları pahasına ülkemizi savunan gazilerimize, şehitlerimize minnettarız" dedi.

Erdem Yıldız’ı havalimanında araç konvoyları ile karşılayan Kuyucuk Köyü muhtarı Turan Demir ise "Silvan’daki çatışmada yaralanan askerlerden birisi Erdem Yıldız’dı. Tedavisi bitti. Bugün de taburcu edildi, köyüne geliyor. Biz de köy halkı olarak gazimizi karşılamaya geldik. Terör olaylarını kınıyoruz. Herkes elini taşın altına koymalıdır. Nice canlarımızı verdik, bu böyle gitmez" diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2011 Pazar 15:49:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?