19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

KESK'ten eski DEP'lilere öğle yemeği

KESK Genel Başkanı Sami Evren, hiçbir askerin, Kürt gencinin ölmesini istemediklerini, herkesin silahı bırakması gerektiğini belirterek, "Silahlar susmalı" dedi.

Evren, kapatılan DEP’in eski milletvekilleri Leyla Zana, Hatip Dicle ve Orhan Doğan’a, Merit Altınel Oteli’nde öğle yemeği verdi.

Yemeğin amacını, eski milletvekillerine "geçmiş olsun" demek ve sohbet etmek olarak açılayan Evren, Türkiye’de ciddi demokrasi sorunu bulunduğunu savundu.

"Türkiye’nin en önemli sorunu ve kanayan yarası" olarak nitelendirdiği "Kürt sorununda" da görüşlerini açık yüreklilik ve samimiyetle ifade etmeleri gerektiğini belirten Evren, "Biz şiddete, insanlarımızın ölmesine ’dur’ demek zorundayız. Barışı yaşamsal bir sorun olarak görüp, sürekli savunmak zorundayız. Hiçbir askerin, Kürt gencinin, insanın ölmesini istemiyoruz. Doğanın tahrip edilmesini istemiyoruz" diye konuştu.

Kim şiddete başvuruyorsa, demokratik kitle örgütlerini karşısında bulması ve bu konuda mutlaka adım atılması gerektiğini kaydeden Evren, yemeğin, genel bir siyasi af ve silahların bırakılması, barış ortamının korunması için önemli bir adım olmasını temenni etti.
ANKARA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2004 Pazartesi 14:42:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?