17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

KESK'ten Kamu Yönetimi Reformu'na protesto

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşmeleri devam eden Kamu Yönetimi Temel Kanunu Yasa Tasarısı'nı protesto etti.
Kızılay Sakara Caddesi'nde toplanan KESK'e bağlı 11 sendikadan bir grup kamu çalışanı, "Söz bitti sıra eylemde", "Bu yasa Meclis'den geçmeyecek", "Kölelik Yasasına Hayır" şeklinde slogan attılar. Grup adına bir açıklama yapan KESK Başkanı Sami Evren, Türkiye'nin açık pazar haline getirilerek, sosyal devlet anlayışının ortadan kaldırıldığını öne sürerek başladığı konuşmasında, "Neden bu yasanının reform olmadığını defalarca anlattık. AK Parti kulaklarını sendikacılara, sivil toplum örgütlerine tıkadı, sadece demokratik olmayan kurumlara, brifinglerle onlara sundu" dedi. Dünya Bankası'nın AK Parti'yi ödüllendirerek Yasa'yı Meclis'e getirdiği için 4.5 milyar dolarlık kredinin musluklarını açtığını ifade eden Evren, "Halka, çalışanlara rağmen yasalaştırma çabasının ardından ABD, Avrupa Birliği ve IMF vardır ama arkasında halk yoktur" diye konuştu.
KESK olarak yasanının geri çekilmesi için hükümete Çarşamba saat 18.00'e kadar süre tanıdıklarını vurgulayan Evren, 81 ilde de KESK olarak yasanın geri çekilerek yurttaşların lehine reform yapılması için eylem yaptıklarını söyledi.
Evren, gerçekten reformdan yana olduklarını ifade ettiği konuşmasında yasanının tuzaklarla dolu olduğunu iddia ederek yarın Güvenpark'ta toplanarak iş bırakma ve vizite eylemlerini yaparak meşru direnme haklarını kullanacaklarını kaydetti.
Evren, şöyle devam etti: "Artık söz bitti, Türkiye'nin her yanını eylem alanına dönüştüreceğiz. AK Parti yasasını geri çeksin".
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı eylem, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız sona erdi.
BEYAZIT CEBECİ - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2004 Salı 12:30:00
Güncelleme :24 Şubat 2004 Salı 22:29:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?