22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

’Kıbrıs elden gitti, gidiyor’

Trabzon - CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, "Hükümet tutumunu gözden geçirmezse Kıbrıs gidiyor. Girit gibi gidiyor, herkesin haberi olsun" dedi.

Öymen, Kıbrıs Rum Yönetimi Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı’nın "Kıbrıs’ta çözümsüzlüğü isteyen biziz" dediğini hatırlatarak "Başbakan, çözümsüzlüğün sorumlusu olarak Denktaş’ı, CHP’yi ve 30 yıldır işbaşına gelen hükümetleri göstermişti. Şimdi hükümete de onu destekleyen pek çok köşe yazarlarına da soruyoruz, çözümsüzlükten sorumlu tuttuğunuz Denktaş’tan, CHP’den ve 30 yıldır iş başına gelen bütün Türk hükümetlerden özür dilemeyi düşünüyor musunuz" diye sordu.

Öymen, Kıbrıs’ta izlenen yanlış politikaların bedelini şimdi hükümetin ödediğini savunarak, Hükümet’in Kıbrıs ile ilgili imzaladığı protokolü Avrupa Parlamentosu’na götürmek zorunda olduğunu söyledi. Öymen, "Avrupa Parlamentosu’ndan, uygun bulma kararı çıkartmak zorundasınız. Parlamentonun çoğunluğu, (Türkiye, Güney Kıbrıs’ı tanımalıdır) diyor. İşte hükümet Beşir Atalay imzasıyla 17 Aralık’ta AB’ye verdiği taahhütle, kendisini büyük bir cendereye sokmuştur" diye konuştu.

Milletlerarası meselelerin çözümünde taviz verilebileceğini belirten Öymen, "Zaten kimse taviz vermezse hiçbir mesele çözülmez. Tavizler karşılıklı, dengeli olacak. Tek taraflı olmayacak. Sayın Başbakan ne diyor (Biz daima bir adım ileride olacağız.) Bu lafın düzgün Türkçeye tercümesi şu; (Biz karşı taraftan daha çok taviz vereceğiz.) Bu, zayıf olduğumuzun göstergesidir" diye konuştu.

Öymen, ulusal çıkarları ilgilendiren konularda, özellikle de milli davalarda hükümetlerin çok dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, "Hükümet gelecek, bu meseleleri Meclis’te tartışacak" dedi.


AA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2005 Pazar 00:43:37
Güncelleme :6 Mart 2005 Pazar 00:47:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?