18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Kıbrıs müzakerelerinin ilk turu sona erdi

Eski havaalanı yakınlarındaki Lefkoşa Konferans Merkezi'nde yapılan Kıbrıs müzakerelerinin ilk turu, saat 13:00 itibariyle sona erdi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı (GKRY) Tasos Papadopulos, görüşme sonrasında açıklama yapmadan merkezden ayrıldı. KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş, yarın 09:30'da tekrar biraraya geleceklerini söyledi ama detay vermedi. Daha sonra Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kofi Annan'ın Kıbrıs Özel Temsilcisi Alvaro De Soto, kısa bir açıklama yaptı. De Soto, görüşmelerin iyi geçtiğini söyledi.
Görüşmelere daha sonra katılan ve liderlerle biraraya gelen Avrupa Birliği'nin (AB) Genişlemeden Sorumlu Komiseri Günther verheugen ise, özetle şöyle dedi:
"İyimserim. AB, sorunun çözümü için yardımcı olmaya hazırdır. AB olarak birleşmiş bir Kıbrıs'ın birliğe girmesini arzu ediyoruz. Kıbrıs sorunu devam ediyor ancak AB ve üyelik süreci de devam ediyor. Ayrıca bu konuda ne gibi yardımlar yapabileceğimizi de tartışmak isteriz. Burada sürekli bir ekip organizasyonu düşünüyoruz. Bir komite yardımı ile Kıbrıs kendisini AB şartlarına daha kolay uydurabilir. Liderleri de çözüm fırsatı için cesaretlendirdim"
De Soto da liderlerin her gün saat 09:30'da biraraya geleceğini ve bunun genel bir kural olduğunu duyurdu. De Soto, müzakereler hakkında detay bilgiler vermedi.
LEFKOŞA - İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2004 Perşembe 13:33:00
Güncelleme :19 Şubat 2004 Perşembe 21:35:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?