24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

’Kıbrıslı Türkler Rum ordusunda askerliğe çağırılmıyor’

Güney Kıbrıs Rum yönetimi Savunma Bakanlığı, “Kıbrıs Cumhuriyeti” pasaportu taşıyan Kıbrıslı Türklerin Rum Milli Muhafız Ordusu’na (RMMO) çağrılacağı yönündeki haberleri yalanladı.

Simerini gazetesine göre, Rum Savunma Bakanlığı, “Bakanlar Kurulu’ndan her yıl yayımlanan kararlara göre ve Milli Muhafız Ordusu kurallarına göre, Kıbrıslı Türkler Milli Muhafız Ordusu hizmetlerinden muaftır” açıklaması yaptı.

Rum Savunma Bakanı Kiriakos Mavronikolas ise “Pasaport temin edilmesi, bu kişilerin Kıbrıslı Rum olduğu anlamına gelmez” diye konuştu.

Mavronikolas, “Kıbrıslı Türklerin Milli Muhafız Ordusu’na çağrılması söz konusu mu?” sorusuna, “Uygun bir zamanda bu konuda somut yanıtlar verebileceğim” dedi.

"(Kıbrıs Cumhuriyeti) vatandaşlarının devlete karşı bazı yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekmez mi?” sorusu üzerine Mavronikolas, “bunun her vatandaşın normal görevleri arasında olduğunu” belirterek, “Askeri hizmet konusunda biz somut tutum almış değiliz. Ancak bu yakın zamanda ve AB üyesi ülke olarak belli bir safhada her vatandaşın ’Kıbrıs Cumhuriyeti’ vatandaşı ve AB üyesi olarak yararlandığı haklara göre uygun yükümlülükleri olduğunu da belirtmeyeceğimiz anlamı taşımaz” dedi.

AA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2005 Pazar 02:46:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NE ZAMANA KADAR MUAF? IP: 81.215.161.xxx Tarih : 8.05.2005 14:05:57
NE ZAMANA KADAR KIBRISLI TÜRKLER RUM ORDUSUNDA ASKERLİK YAPMAKTAN MUAF TUTULACAK.BUNLAR HEP YUVARLAK LAFLAR.BAL GİBİ ASKERLİK YAPTIRACAKLAR.RUMLARIN HAÇLI YUNAN BAYRAKLI ÜNİFORMALARI VE YUNAN BAYRAĞININ ALTINDA BİZANS ŞARKILARI SÖYLETECEKLER.RUMLARIN ÇIKARLARI İÇİN TÜRKİYEYLE BİLE SAVAŞTIRACAKLAR.2. DÜNYA SAVAŞI SIRASINDA İNGİLİZLER KIBRISLI TÜRKLERDEN 10 BİM KİŞİYİ İNGİLİZ ÜNİFORMASI ALTINDA SAVAŞTIRDILAR.BUNLARDAN SADECE 4 TÜRK GERİ DÖNEBİLDİ.YANİ İNGİLTERENİN ÇIKARLARI İÇİN ÖLDÜLER.İNGİLİZE YUNANA UŞAKLIK ETMEKTENSE TÜRK GİBİ YAŞAYIP TÜRK VATANI İÇİN ŞEHİT DÜŞMEK DAHA ONURLUCADIR.KIBRISLI TÜRKLERİN BU OYUNLARA GELMEMESİ LAZIM.İÇLERİNDEKİ PROVAKATÖR AJANLARA DİKKAT ETMELERİ GEREKİR.