18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Kıbrıs'ta 'al - ver' süreci başlıyor

Kıbrıs sorununa Annan Planı temelinde çözüm bulmak amacıyla başkent Lefkoşa'da 19 Şubat'ta başlayan müzakerelerde, taraflar arasında çetin pazarlıklara sahne olması beklenen yeni bir safhaya giriliyor.
Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos başkanlığındaki Kıbrıs Türk ile Rum görüşmeci heyetleri arasında, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Alvaro De Soto gözetiminde başlayacak olan 14. görüşmede, taraflar al-ver sürecini masaya yatıracak.
Çetin ve kritik olarak nitelendirilen bu süreçle ilgili olarak bazı değerlendirmelerde bulunan Başbakan Talat, "Herhalde bu dönem en kritik dönem olacak. En zor, en gergin dönem olacak. Sanırım bizleri; bir al-veri mümkün kılabilecek, karartmanın da yapılacağı yoğun bir çalışma dönemi bekliyor" demişti.
Al-ver sürecinde izlenecek yöntem ise henüz belli değil. Yöntemin ne olacağının, BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın Kıbrıs Özel Temsilcisi Alvaro De Soto'nun taraflarla yapacağı danışmalar sonucunda, en geç yarına kadar saptanması bekleniyor.
Denktaş'ın, konutundan ayrılırken bir açıklama yapmadığı ifade edildi. Denktaş'ın, görüşme sonrasında her zaman olduğu gibi, TSİ 14.00'te basına açıklamalarda bulunması bekleniyor.
LEFKOŞA - İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2004 Cuma 10:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?