18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Kıbrıs'ta Güney'den Kuzey'e pasaportsuz geçişe izin

Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye turistik amaçlı geçişlerde pasaport uygulaması, Rumlar da dahil Avrupa Birliği vatandaşları için kaldırıldı. Rumlar bugünden itibaren artık kimlik göstererek Kuzey Kıbrıs’a geçebilecek. Uygulama sınır geçişlerini rahatlatmak ve turizm gelirini artırmak amacını taşıyor.

KKTC Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısında onaylanarak yürürlüğe giren emirname uyarınca, Rumlar dahil AB vatandaşları, Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye geçişlerde kimlik kartı veya pasaport kontrolünün ardından ilgili geçiş belgesini doldurarak Türk tarafına geçebilecekler. AB dışındaki ülkelerin vatandaşları ise, sadece pasaport kullanarak geçiş yapabilecek.

NTV'nin haberine göre, Emirname uyarınca, KKTC Turizm Bakanlığı tarafından yetki verilen ve polis genel müdürlüğüne kayıtlı Rum seyahat acentaları da, Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye tur düzenleyebilecekler. Emirname henüz sınır kapılarına ulaştmadığı için, uygulamanın fiilen Pazartesi’den itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Kuzey Kıbrıs Ekonomi Bakanı Ayşe Dönmezer, uygulamanın sınır geçişlerini rahatlamak, Kuzey’e turist çekmek ve turizm girdisini artırmak amacıyla gündeme geldiğini söyledi. Başbakan Mehmet Ali Talat da, şimdilik turistleri kapsayan uygulamanın kısa süre sonra kapsamının daha da genişletileceğini açıkladı.
NTV
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2004 Cumartesi 22:26:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?