19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kıbrıs'ta ikinci referandum hazırlığı

Kıbrıs`taki referandumlarda Türk tarafının birleşik olarak AB`ye girmek için olumlu, Rum tarafının ise olumsuz oy kullanacağının neredeyse kesinleşmesi üzerine, AB diplomatlarının, sonbahar aylarında ikinci bir referandum yapılabileceğini söyledikleri bildirildi. İ

ngiltere`nin etkili gazetelerinden The Guardian`da yer alan haberde, Rum lider Tasos Papadopulos`un Rum halkına hitaben yaptığı konuşmadaki, ``Deneyimlerimden yola çıkarak söyleyebilirim ki, böylesi planlar ve öneriler ortadan kalkmaz, bunlar yeniden canlanır ve yeniden üretilir`` sözlerine dikkat çekildi.

 Papadopulos`un başını çektiği Rum kesimindeki ``hayır`` kampanyası sırasında, devlet memurlarının olumsuz oy kullanması için baskı yapıldığı ve okul çağındaki çocukların, ``hayır`` yazılı el broşürlerini dağıtmaları için okulların tatil edildiği belirtildi.

Son yapılan kamuoyu araştırmalarına göre Rum tarafının yaklaşık yüzde 70`inin plana hayır diyeceğinin neredeyse kesinleştiği de kaydedildi. Haberde, ``Plana olumlu yönde oy verenlerin yüzde 35`e ulaşması halinde, üst düzey AB diplomatlarının ve siyasi yetkililerinin, büyük bir olasılıkla sonbahar aylarında ikinci bir referandumun yapılmasını umduklarını`` söyledikleri ifade edildi.

sansursuz.com
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2004 Cumartesi 16:07:14
Güncelleme :24 Nisan 2004 Cumartesi 19:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?