19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kıbrıs'ta referandum 20 Nisan'da

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos başkanlığındaki heyetler arası görüşme sona erdi.

Denktaş, Rumlara mal-mülk ve iki kesimlilikle ilgili bir belge verdiklerini, tarafların karşılıklı belge verme işinin yarın sona ereceğini bildirdi. Denktaş, kurucu devletlerin anayasasının ne zaman teslim edileceği sorusu üzerine, tarafların bu konudaki çalışmasının devam ettiğini söyledi. Denktaş, al-ver sürecine henüz geçilmediğini söyledi.

Denktaş,görüşmede yabancı hakimler konusu üzerinde durulduğunu, merkezi hükümetin geçici binalarıyla ilgili komite seviyesinde yarın bir toplantı yapılmasının istendiğini, bu toplantıda personel ihtiyacı gibi konuların ele alınacağını söyledi.

Toplantıda geçiş süresiyle ilgili uzun ve tartışmalı görüşmeler olduğunu anlatan Denktaş, Rumların anlaşma sonunda kendilerine bırakılacak toprağın ilk günden BM'ye devredilmesi konusunda ısrarlı olduklarını bildirdi. Denktaş, Türk tarafının bu konudaki yanıtını Rumlara verdiklerini söyledi.

aa
Yayın Tarihi : 9 Mart 2004 Salı 13:35:39
Güncelleme :9 Mart 2004 Salı 15:08:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?