18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Kilci: Peşin ödemenin üstünlüğü yok

Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Türk Telekom'un yüzde 55 hissesinin özelleştirilmesi ihalesine dönük tartışmalara açıklık getirirken, ''ihale şartnamesine göre peşin ödeme seçeneğinin, taksitli ödeme seçeneğine göre herhangi bir öncelik ya da üstünlüğü söz konusu değil'' dedi.

Kilci, ihalenin Türkiye'ye ve özelleştirmeye olan güveni sarsacak şekilde yorumlanmasının hiçbir şekilde doğru ve kimsenin çıkarına olmadığını belirtirken, ''İhale şartnamesinde açıkça belirtildiği üzere tüm fiyat teklifleri, toplam fiyat tutarı üzerinden değerlendirilecektir. Satış bedelinin tamamının devir tarihinde peşin ödenmesi halinde yapılacak indirim ile vadeli ödemede uygulanacak faiz, tekliflerin değerlendirilmesinde hiçbir surette dikkate alınmayacaktır'' diye konuştu.

Kilci, Rekabet Kurulu'nun izni alındıktan sonra ihale sonucunun Bakanlar Kurulu'nun onayına sunulacağını ve birinci sırada yer alan teklif sahibi grubun yükümlülüklerini yerine getirmesinden sonra bu grupla hisse satış sözleşmesinin imzalanacağını kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2005 Çarşamba 15:56:36
Güncelleme :7 Temmuz 2005 Perşembe 12:39:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?