19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kılıçdaroğlu atağa kalktı!

CHP tarihine geçecek bir hamleyle 2000’den bu yana CHP Genel Sekreterliği görevini yürüten Önder Sav ve Sav’a yakın isimlerin bulunmadığı bir yönetim oluşturan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sav’ın etkili olduğu CHP örgütüyle sınırlı kalmayarak milyonlarca üyesi bulunan twitter aracılığıyla mesaj verdi

Mesajında, “Yorulmamak üzere yola çıktık” diyerek, herkesi yürüyüşlerine katılmaya çağıran Kılıçdaroğlu’nun tavrı, “Güçsüz olduğu örgüt yerine, güçlü olduğu halka seslenmeyi tercih etti” yorumlarına yol açtı.

Oluşturduğu Önder Sav’sız yönetim, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “hukuki” bulunan Kılıçdaroğlu’nu kritik günler bekliyor. 10 yıldır genel sekreterlik görevini yürüten Sav’ın, il ve ilçe örgütlerinin çok büyük bir bölümüne hakim olması, örgütlerdeki isimlerle yakın temasının bulunması, Kılıçdaroğlu’nu ilerleyen günlerde zorlayacak.

“Örgüt zaafiyeti” olmasına rağmen kamuoyu nezdinde Sav’a karşı büyük bir üstünlüğü bulunduğu yorumları yapılan Kılıçdaroğlu, twitter aracılığıyla mesaj göndererek, parti içi tartışmalarda da bu üstünlüğü kullanacağını gösterdi. Kılıçdaroğlu, twitter’daki “kilicdarogluk” kullanıcı adlı hesabında, “Yolumuz uzun, hedef büyük ve ‘Yorulmamak üzere yola çıktık’. Bu süreçte gönüllülere ihtiyacım var. Her yaştan, her meslekten, her şehirden, her inançtan, her kökenden kalbi yurt sevgisiyle dolu yurttaşımı yürüyüşümüze katılmaya çağırıyorum” ifadesine yer verdi.

Milyonlarca üyeye ulaşan mesaj, Kılıçdaroğlu’nun, bundan sonraki liderlik ve seçim kampanyalarında özellikle kamuoyundan alacağı desteğe güvendiği yorumlarına yol açtı. Kılıçdaroğlu’nun güçsüz olduğu örgüt üzerindeki etkisini kamuoyu desteğiyle arttırmaya çalışacağı belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu, dün 11.00’de başlayacak MYK toplantısı ardından, kendisini destekleyemeye gelen CHP’lilere hitaben yaptığı konuşmada da, “CHP’nin ekseni kaydırılıyor” eleştirisine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “CHP’nin ekseni, yolu bellidir. Laik, demokratik, sosyal hukuk devleti ve çağdaş uygarlıktır. Ve CHP’nin yeri halkın kucağıdır. Halkla beraber yürüyeceğiz” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2010 Cuma 11:05:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ertas IP: 94.101.46.xxx Tarih : 5.11.2010 11:44:30

 Cöreklenmis kisiler var veya yillarini bu ise adamis kisiler basarili olmasada basarili sanip yerinde oturmaya calisanlar var bunlar öyle agirlasmslarki kendi kalmak istesede kalkamiyor halk tabiri ile vinc bile bunlara viz gelir iyimser yönden de bakalim lkoltukta yapisanlara  yeni geldi acemi güven yok beceremez bizden iyi de cikabilir bizide utandirabilir  de düsünebilirler  bir baska azmedememek yeni gelenden emir almak cok zor olabilir  kilicdaroglu yuvarlak simgelerden cik halk ile yürüyecekmis  o eskidendi simdi herkesin arabasi var bizde o araba koltuguna alistik hicte yaya seninle yürüyecek halimiz  ucak devri geldi gelin ucakla  yürümeyilimde ucalim de gayri bak nasilyer kalmaz tabana fakire inmeyi birakalimda tabani yukariya cikarmaya bakalim yollar güzel olsun evler güzel olsun ekmek devri bitsin köfte devri baslasin halk köfte yesin siz bastakilerde pirzola yesin gözüm kalmaz( Acaba  diyorum bu seferde pirzolami isterim) neden olmasin demekki mücadele mücadele