18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Kılıçdaroğlu'na şok suçlama!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Isparta mitinginde Kılıçdaroğlu'na şok suçlama...Baykal'ın kaset skandalının Kılıçdaroğluna yaradığını söyleyip "O zaman bu kasetin mimarı kim? Görüyorsunuz değil mi kimin ekmeğine yağ sürülüyor" dedi ayrıca Kılıçdaroğlu'nun Recep bey hitabına 'Memur Kemal Efendi' diye hitap ederek karşılık verdi ve SSK'yı batırdın diye eleştirdi.

SSKAK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin atılıma geçtiği zaman kirli oyunların devreye sokulduğunu belirterek, "Bir yandan taşeron terör örgütü kirli kanlı eylemlere girişirken, öbür yandan illerde, ilçelerde birtakım kirli provokasyonlar yapılıyor. Kimin eli kimin cebinde görüyorsunuz değil mi? İşte onun için milliyetçisini de, milliyetçi olmayanını da veya ırk milliyetçilerini de, kafatası milliyetçilerini de iyi tanıyalım, bunları iyi anlayalım" dedi.

Erdoğan, partisinin Isparta’da, Hükümet Meydanı’nda düzenlenen mitinginde
konuştu. Birtakım şer odaklarının, kardeşliğe kastettiğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Birtakım fitne odakları, fesat odakları, bizim birliğimizi, beraberliğimizi bozacaklarını zannediyorlar. Bu topraklarda fitne tohumu yeşermez. 73 milyonla birlikte, benim Ispartalı kardeşim, lütfen oynanan oyunları iyi izlesin, iyi analiz etsin, iyi değerlendirsin.

Şöyle yakın tarihe bir bakın. Ne zaman Türkiye atılıma geçtiyse o zaman kirli oyunlar devreye sokuldu. Ne zaman Türkiye ekonomisi şaha kalktıysa o zaman
kirli senaryolar devreye sokuldu. Ne zaman demokrasi güç kazandıysa o zaman kirli tezgahlar piyasaya çıktı.

İşte bugünlerde de aynı oyunlar oynanıyor. Kirli oyunlar, kirli senaryolar, kirli tezgahlar yeniden devreye sokulmak isteniyor. Bir yandan  taşeron terör örgütü kirli kanlı eylemlere girişirken, öbür yandan illerde, ilçelerde birtakım kirli provokasyonlar yapılıyor.

Takip ediyorsunuz değil mi? Okuyorsunuz değil mi? Kimin eli kimin cebinde görüyorsunuz değil mi? İşte onun için milliyetçisini de, milliyetçi olmayanını da
veya ırk milliyetçilerini de, kafatası milliyetçilerini de iyi tanıyalım, bunları iyi anlayalım. Bunlar tesadüf değil, bunlar rastlantı değil. Şimdi birtakım
davalar görülüyor, birtakım iddianameler hazırlandı. Oralarda kimlerin kimlerle işbirliği içinde olduğunu gördünüz mü? Kimlerin kimlerle iş tuttuğunu gördünüz
mü? Ülkeyi kaosa sürüklemek, milleti korkutmak, sindirmek için ne tür kirli tezgahların kurulduğunu gördünüz mü? İşte tüm bu tezgahları bozacak yegane güç sizsiniz. Bu senaryoları boşa çıkaracak yegane irade sizlersiniz. Türkiye üzerine oynanan kirli oyunları ters yüz edecek yegane kuvvet sizlersiniz."

-"RAHATSIZ OLDULAR"-

12 Eylül’de referanduma sunulacak Anayasa değişikliğine CHP, MHP ve BDP’nin karşı olduğuna işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Bunlar nasıl oldu da bir araya geldi? Aslında bunlar hiçbir araya gelmezlerdi. Ben, 22 Temmuz’da diyordum ki, ’Bunlar ruh ikizi.’ Şimdi ne oldu, ruh üçüzü oldular. Yanlarına da destek kuvveti aldılar. YARSAV gibi. Rahatsız oldular, ’Başbakan nasıl olur da bizi ifşa eder’ diye. Yargı kurumunun içerisinde vakıf, dernek kurulması anlaşılır bir şey mi? Bunları biz 12 Eylül’ün öncesinde gördük. Polis teşkilatının içerisinde, Milli Eğitim’de ve oraların ne hale geldiğini o zaman gördük. Şimdi aynı oyun oynanıyor. Bağımsız olması gereken, tarafsız olması gereken bir yargı camiasının içerisinde bunların olmasının demokratik parlamenter sistem içerisinde yeri olabilir mi? Özgürlükler içerisinde yeri olabilir mi? Bunu yaptılar. Şimdi de açık açık tavır koyuyorlar. Milletin hayrına hiçbir konuda ittifak etmeyenler, şimdi kalkmışlar, ’hayır’ oyu vermekte ittifak ediyorlar.

Bu oyunu bozacak mıyız? O fitne odaklarının heveslerini kursaklarında bırakacak mıyız? 12 Eylül’de yeniden büyük Türkiye’ye evet mi? İleri demokrasiye
evet mi? Daha fazla özgürlüğe evet mi?"

'SSK'YI BATIRDIN'

Anayasa değişikliği ile her şey tamam demediklerini ifade eden Başbakan
Erdoğan, "Daha yapacağımız çok şey var. Ancak bu anayasa değişikliği ile daha
mükemmel bir anayasanın kapısını açıyoruz" dedi.

Anamuhalefet Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun günlerdir meydanlarda,
sürekli konuştuğunu, ama şu ana kadar anayasa değişikliği konusuna henüz
giremediğini belirterek, şunları söyledi:

"Anayasa değişikliğine neden ’hayır’ dediğini hala açıklayabilmiş değil.
Şimdi bazı konularda reddi miras yapıyorlar. Sıkıştıkları zaman, şunu
söylüyorlar,’Onu eski yönetim söyledi’ diyorlar; Eski yönetim kim? Senin genel
başkanın, arkadaşların. Ve eski genel başkan da diyor ki ’beni şu ana kadar hiç
aramadı’. Arasa ne yazar, aramasa ne yazar. Ve CHP’de yönetim değişti. Bunlar,
anayasa değişikliğine ’hayır’ demeyi de önceki yönetimden miras devraldılar.
Aslında orada da reddi miras yapacaklar ama şimdi buna cesaretleri yok. Ben
inanıyorum ki, CHP’nin Genel Başkanı sandığa gidebilirse... Biliyorsunuz şu anda
oy kullanamama durumu söz konusu. Ama onu da belki kitabına uydurabilirler ha onu da söyleyeyim. Biliyorsunuz aklın yolu bir, o da ’evet’.Şimdi Sayın CHP Genel Başkanı düz mantığı çok seviyor. Günlerdir düz mantık yürüterek sonuca varmaya çalışıyor. Ne diyor: ’27 Nisan bildirisinden sonra AK Parti’nin oyları arttı. Öyleyse AK Parti 27 Nisancılarla işbirliği yaptı’. Düz mantık dedim ya, işte bu sonuca varıyor. Peki ben de o zaman şunu söylüyorum. Bir düz mantık ta benden. CHP’de kirli bir senaryo devreye sokuldu, bir kaset skandalı ortaya çıktı. Ardından ne oldu? Şu andaki genel başkan, ’Ben aday değilim, aday olmayacağım, böyle bir şey düşünmüyorum’ dedi mi? Hatta o günkü genel başkanını da evinde ziyaret etti. Ne kadar güzel değil mi? Kibar. Ve ziyaretinden sonra da ’adaylık düşünmüyorum’ dedi. Bir de baktık ki ertesi gün yine bir düz mantık, ’Adayım’ dedi. Bu nasıl bir dürüstlük, nasıl bir dürüstlük, hemen ardından Kurultay’a gidildi ve şimdiki yönetim ortaya çıktı.

Kaset olayından kim kazanç sağladı? O zaman bu kasetin mimarı kim?
Görüyorsunuz değil mi? Ne tür fırıldaklar dönüyor. Kaset olayı kimin ekmeğine yağ
sürdü? Kaset skandalından sonra kim Genel Başkan oldu? Eeee, öyleyse? Kim kiminle işbirliği yaptı da bu sonuç ortaya çıktı? Cevabını ben vermiyorum, cevabını
CHP;nin genel başkanı versin."

-"KAMERA ŞAKALARINA ALIŞIK DEĞİLİZ"-

"27 Nisan bildirisiyle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarmış" diyen
Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bir kez daha soruyorum: Ben Başbakan olarak, bütün genelkurmay
başkanlarıyla baş başa görüşürüm, bunun da kimseye hesabını vermem. Bu benim yetkimdir. Ve baş başa yaptığım görüşmeler de benimle mezara gider.

Biz bildiğiniz gibi televizyonlardaki kamera şakalarına alışık değiliz.
Biz gizli kamera ile gizli oda muamelesi yapan bir anlayışın mensupları değiliz,
o hesabı onlar yapsın. Biz devlet ciddiyeti nedir bunu biliriz ve devlet
ciddiyetinin gereğini yaparız. Bir Başbakan, Genelkurmay Başkanı ile baş başa
görüşmeyi her zaman yapar ve bunu da kimseye açıklamaya mecbur değil. Ve
Genelkurmay Başkanı da açıklamak zorunda değil. Zaten eğer birisi açıklarsa,
herhalde diğeri de gerekirse o da açıklar. Ama böyle bir şey devlet terbiyesine
sığmaz. Biz bunu uluslararası münasebetlerde de yaparız. Açıklanması gerekiyorsa basına açıklarız. Ama açıklanmaması gerekiyorsa bu, o insanlarla ölüme gider. Bu tarih boyunca böyle olmuştur.

Bir kez daha soruyorum acaba CHP, kendisi hakkında da suç duyurusunda
bulunacak mı? CHP hakkında da suç duyurusunda bulunacak mı? Her satırının altına, 27 Nisan Bildirisiyle ilgili her satırının altına ’imzamı atarım’ diyenler
hakkında da suç duyurusunda bulunacak mı? Hani bunlar demokrattı, demokratik
parlamenter sistemi savunuyorlardı."

-"MERKEZ BANKASI’NA 24 SAAT PARA BASTIRSALAR, BUNLARIN VAADLERİNİ KARŞILAMAYA YETMEZ"-

Erdoğan, şöyle devam etti:
"Buradan, Isparta’dan CHP Genel Başkanına, Ispartalıların tavsiyesini
hatırlatıyorum. Sizin güzel bir sözünüz var. Yanlış söylüyorsam beni bağışlayın.
Bilmediğin yola girme, daklaşır düşesin. Bilmediğin aşı yeme, davul gibi şişesin.
Öyle mi? Maşallah bol keseden atıyor. İki ev, iki anahtar verenler vardı
geçmişte. Ispartalılar onları çok iyi tanır. Bunlar iki evi, iki anahtarı da
gölgede bıraktılar. Merkez Bankası’na 24 saat para bastırsalar, bunların
vaatlerini karşılamaya yetmez. Kaynağınız ne, planınız ne, projeniz ne diye
soruyorum.

Şöyle tesadüfen bir SSK Genel Müdürlüğü verdiler, memur Kemal Efendiye. O
görevi yaptığın zaman SSK’yı batırdın ya, her yıl zarar, zarar, zarar. İşte
buyurun rakamlar ortada.

Zaman gelecek onları da açıklayacağım ama şimdi normal bir genel seçimde
değiliz. Şimdi Anayasa’nın içeriğini konuşuyoruz. Ne diyor kendisi beyefendi.
Kaynak nerede deyince? ’İktidara geldiğimizde görürsünüz’ diyor. Gelemeyeceksin  ki sen iktidara, böyle bir şey yok. Bu millet CHP zihniyetinden çok çekti, bunlara iktidar vermez, vermez. Geçen yıl 3 Mart;ta Isparta;ya geldiğimde,
CHP;nin eski genel başkanına Ispartalıların sözlerini hatırlatmıştım. Şimdiki
genel başkana da hatırlatmak artık farz oldu. Ne diyor Ispartalılar: Ağzına
bakan, zabahına bayram olcek zanneder. Yağını bulgurunu hazırlamadan aş bişimeye durulmaz. Düz yol varıkana çamıra basılmaz. Bunlarda yağ olmaz, bulgur olmaz, tüpgaz olmaz. Çünkü bunlar ne zaman iktidar ortağı oldularsa, o zaman yağ da, bulgur da, tüpgaz da, kıyma da piyasadan çekildi, her taraf kuyruk oldu."
 

.
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 16:51:56
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 16:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ertas IP: 94.101.46.xxx Tarih : 7.08.2010 20:21:12

Biz birbirlerimize hitaplari  kariyere paraya mala göre yaparsak  lacka bir topluma  ve ayirimciliga gittikce gömülürüz isciye hey kariyerlilere bey bilmem kime efendi Ne olacak bu hitablarin sonu Bir kisi bir kisiyle senli benli konusmak istemiyorsa  siz veya bey hitabi konur sonrasida her kelimeye dikkat edilerek  konusulur resmiyet girer ama bizde bu hitaplarin arkasindan  buna ragmen senli benli  devam(enseye tokat bilmem nereye bilmem ne ) yani oldumu oluyormu  Ondan sonra cocuklar okuldan geliyor o anda tv.de bunlari duyuyor   baba biz okulda edebiyatta böyle böyle ögrendik  ögretmen mi yanlis bunlarmi yanlis  Bende ögretmen hakli agzimdan kayiveriyor cocukta bir bana bakar bir o laflari söyliyenlere  bir de ögretmenini düsünür   basini sallaya sallaya ceker gider bende orada sam babasigibi  oturur niye bu lafi agzimdan kacirdim hem onlara hem kendime kizarim


yasar ertas IP: 94.101.46.xxx Tarih : 7.08.2010 20:50:06

Atilim deniliyor kirli oyunlar ekonomi iyilesiyor kirli seneryolar demokrasi güclesiyor kirli tezgahlar terör oluyor dis destekler Iste mücadele  iste biz sizlere  bu zor isleri basarasiniz diye oy veriyoruz  kolayi herkez basarir zoru basarmak önemli iste buda ötekilerden farkliligi ayirtir buyrun  zoru basarin basimizin üstüde yeriniz var  ipe un sermeye gerek yok biz söyle zannettik böyle oldu zormus kolay degilmis birakmadilar yaptirmadilar biz dinlemeyik millet olarak bir is verdik  mazeret yok  Zamani gelince müfettis gibi sandiga gelir raporumuzu tutariz     


Aradaki Fark IP: 88.231.70.xxx Tarih : 7.08.2010 17:21:07

Sen, kaset tertipleyen animasyoncu-grafikerlerin teknolojisine güvenerek konuşuyorsun. Kılıçdaroğlu ise, elindeki kağıtlar ile, gerçek belgesellerle konuşuyor.