18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Kılıçlar’ın avukatlık staj belgesinde usulsüzlük

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç’ın çocuklarının avukatlık stajlarının usulsüz olduğu ortaya çıktı.

Her yıl hukuk fakültelerinden mezun olan binlerce genç, avukatlık ruhsatı almak için güç koşullarda aylarca staj yaparken, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç’ın çocuklarının "usulsüz" bir şekilde ruhsat almaya çalıştıkları belirlendi.

Ancak Kılıç’ın, çocuklarının staj konusundaki "uyanıklığı" Adalet Bakanlığı ve Ankara Barosu’nun gözünden kaçmadı.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Kılıç’ın kızı Ayşe Tuba Kılıç, fakülteden mezun olduktan sonra, "stajını tamamladığı" iddiasıyla ruhsat almak için Ankara Barosu’na başvurdu. Ayşe Tuba Kılıç’ın dosyası daha sonra Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

"NE İŞLE UĞRAŞTIĞI ANLAŞILAMIYOR"

Ancak, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri, Kılıç’ın staj dosyasında bazı usulsüzlüklere rastladı; bunun üzerine, Ankara Barosu Staj Kurulu’na bir yazı yazdı. Yazıda, staj süresi boyunca "ne işle uğraştığı anlaşılamadığından" denilerek, dosya iade edildi.

Bakanlık yazısında, Kılıç’ın belirtilen staj sürelerinde, "ne işle uğraştığının", anlaşılabilmesi için SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’ndan araştırılması talebinde bulunuldu.

Dosyanın iadesi üzerine, Ankara Barosu Staj Kurulu, Kılıç’ın SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kayıtlarını incelemeye aldı. Baro Staj Kurulu, başka bir işte çalışmadığını katınlaması için Kılıç’tan bu kurumlardan belge getirmesini istedi.

BELGE İSTENİNCE VAZGEÇTİ

Kılıç, araştırmanın başlatıldığını haber alınca, ruhsat almaktan vazgeçti. Kararını, yazıyla Staj Kurulu’na bildirdi.

OĞLUNUN STAJI DA USULSÜZ ÇIKTI

Haşim Kılıç’ın kızının ardından oğlunun avukatlık ruhsatı için sunduğu staj belgelerinin de usulsüz olduğu ortaya çıktı.

Kılıç’ın oğlu Ahmet Şirvan Kılıç’ın belgelerini inceleyen Ankara Barosu Staj Kurulu, Kılıç’ın staj yapmamasına rağmen staj yapmış gibi gösterildiğini ortaya çıkardı.

Kurul, bunun üzerine, Staj Takip Çizelgelerini imzalayan hakimler için suç duyurusunda bulundu. Kurul, Kılıç’ın 20 günlük stajını tekrarlamasını öngördü.


ANKA / SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 9 Mart 2005 Çarşamba 12:25:53
Güncelleme :9 Mart 2005 Çarşamba 12:28:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Kazan IP: 212.156.249.xxx Tarih : 9.03.2005 15:08:28
BENCE HAŞİM KILIÇ I YIPRATMAK İÇİN UYDURMA BİR HABERDİR. BİNLERCE AVUKATTAN SADECE 2 Sİ Mİ GÖZE ÇARPIYOR. BUNLA 28 ŞUBAT UZANTILARI.