26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kılıç'tan kurşun gibi sözler

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ SUAT KILIÇ:

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Kayseri İl Danışma Meclisi'nde yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Suat Kılıç, CHP'nin Cumhuriyet resepsiyonuna katılmamasını değerlendirerek, "Atatürk, demirci ustası Ahmet Bey'in oğlu Abdullah Bey'in Cumhurbaşkanı olduğunu görse, 'Cumhuriyet amacına ulaşmıştır' derdi" dedi.

Konuşmasında İstanbul'da meydana gelen saldırıda ölenlerin olmadığını, yaralıların olduğunu ve acil şifalar dilediğini belirten Suat Kılıç, şöyle konuştu: "Biz her yerde aynı şeyi konuştuk. Hiçbir yerde yaptığımız konuşmalarda farklılık yok. Adana'da, Van'da, Batman ve Mardin'de hep söylediğimiz, tek vatan, tek millet ve tek devletiz dedik. Gelin görün ki, Cumhuriyet'in kazanımlarını idrak edemeyenler var. Cumhuriyet Bayramı'na katılıp katılmamayı bile tartışma haline getiriyorlar. Türk milletinin birliğini ifade eden bir resepsiyona katılıp katılmamak tartışma konusu olabilir mi? Katılacak mı katılmayacak mı, protesto edecek mi etmeyecek mi? Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın."

Türkiye'nin tam bir aydır Ana Muhalefet Partisi genel başkanının Cumhuriyet resepsiyonuna katılıp katılmayacağını tartıştığını anlatan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: “Ana muhalefet partisi genel başkanı boş gezenin boş kalfası. Başbakana akla gelmez laflar söylüyor Başbakan ise, Pakistan'dakilere yardıma gitti, komşumuz Yunanistan'ın krizden kurtulması için görüşmelerde bulundu, Suriye ile görüşmelerde bulundu. Birçok açılışlara katıldı. Ankara'daki gündem ise Kılıçdaroğlu'nun Cumhuriyet resepsiyonuna katılıp katılmayacağı oldu. Cumhuriyet resepsiyonuna katılsa ne olur katılmasa ne olur? Kendisi de bunu söylüyor. Cumhuriyet'in ömrü mü uzayacak katılırsa, katılmazsa Cumhuriyet'in ömrü mü kısalacak?"

Atatürk'ün, 'Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır' dediğini hatırlatan Kılıç, şunları söyledi: "Kemal Bey katılsa da Cumhuriyet payidar kalacak, katılmasa da payidar kalacaktır. Resepsiyonda eğer Cumhurbaşkanı'nın eşi türbanlı diye protesto ediyorsanız, Cumhurbaşkanı bu ülkenin Başkomutanıdır. Türk Milleti'nin birliğini temsil eden makamdır. Orada olmayacaksın da nerede olacaksın? Eğer Cumhurbaşkanı'na Atatürkçülük adına tavır alıyorsanız, demir işçisi Ahmet Bey'in oğlu Abdullah Bey'in Reisicumhur olarak Atatürk görseydi gurur duyardı. Nene Hatunlarla kurtuluş savaşı mücadelesi veren Mustafa Kemal Atatürk, Kayserili bir işçinin oğlunun Reisicumhur olduğunu görmüş olsa, 'Cumhuriyet elden gidiyor' demezdi. 'Cumhuriyet amacına ulaşmıştır' derdi. Biz bu polemiklere pabuç bırakmayacağız."

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ SUAT KILIÇ:
AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ SUAT KILIÇ:
AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ SUAT KILIÇ:
AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ SUAT KILIÇ:
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2010 Pazar 17:51:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erol börtlüce IP: 78.173.208.xxx Tarih : 31.10.2010 20:31:00

Kişi kendisi ne ise karşısındakini de öyle bilir..