31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Kim bu çocuklar?

Türkiye'yi etkileyip, yönlendirenlerin çocukluk fotoğraflarını önümüze serdik, bir zamanlar hepimizin çocuk olduğunu unutmayalım diye.

Büyük anlaşmaların altına imza atan ellerin de anne sıcaklığını özlediğini, önemli açıklamalar yapan ağızların da baba demeyi sevdiğini, yükselen faiz oranlarıyla heyecanlanan kalplerin bir zamanlar bir kuş ötüşüyle heyecanlandığını hatırlamak, hatırlatmak için bu fotoğraflar. Çocuklar… İyi ama kim bunlar?

Sanat, siyaset, edebiyat ve iş çevrelerini etkileyenler, anlaşmalara imza atanlar, parti kuranlar, filmleri, müzikleriyle kalplerimizde yer edinenler, çok konuşulanlar, takip edilenler, nefret edilenler, alkışlananlar, onlar, kısacası Türkiye'yi yönlendirenler, hepsi bir zamanlar çocuktu. Son model lüks arabalara değil, telden arabalara biniyor, yüzde bilmem kaç karlı işler peşinde değil, bir topaçın peşinde koşuyor, medya üzerinden değil, saç saça baş başa kavga ediyor, ertesi gün barışıyorlardı. Çocukluğun masum yüzü “çepeçehre” sarıyordu hepsini.

Bu çocuk yüzlerini görüp de sevmemek mümkün mü? Belki muzur, belki kırgın, belki sinirli bir ifadeyle bakıyorlar objektife ama hepsinin değişmeyen yanı masumiyetleri. Fotoğrafın sahibini belki sevmiyorsunuz, ama iyi bakın, sevmediğiniz fotoğraftaki çocuk mu? Onların çocukluk fotoğraflarını önümüze serdik. Dünden bugüne köprünün altından ne sular akmış baktık. Çocuklar. İyi ama kim bunlar?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abdullah Gül

Daha küçücükken de şimdiki gibi güleryüzlüymüş Abdullah Gül. Mutlu bir çocuk var karşımızda. Gözleri ışıl ışıl parlıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Şener Şen

Sinemada devleşen Şener Şen. Züğürt Ağa'nın, Hababam'ın, Muhsin Bey'in unutulmaz oyuncusu. Bakışları hiç değişmemiş.

 

 

 

 

 

 

Hülya Koçyiğit

Başındaki kocaman kurdele ile tipik bir Hülya Koçyiğit duruşu. Dokunaklı aşk filmlerinin esas kızı. Baş hafif yana eğilmiş, tatlı bir gülümseme, güneş nedeniyle kısılmış gözler…

 

 

 

 

 

 

 

 

Hüseyin Hüsrev Hatemi

İkizler anne baba, abla ve ağabeyleriyle birlikteler. Aile fotoğrafının ağırlığını taşıyor gibi onlar da.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turgut Özal

Dudaklarda hafif bir gülümseme, gözlerde derin bakışlar. Acaba objektife bakarken Türkiye'nin değişimindeki rolünü hayal ediyor muydu çocuk Turgut?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Türkan Şoray

Sinemanın sultanı Türkan Şoray. Başında kurdelesiyle tam bir çocuk siması, mutlu bir gülümseme.

 

 

 

 

 

 

 

Bülent Ecevit

Tertemiz aydınlık bir yüz, fiyakalı bir bisiklet ama ön tekerde bir taş. Bülent bisikletle kaçar gider endişesi mi?

 

 

 

 

 

 

 

İskender Pala

Ağır başlı bir çocuk izlenimi veriyor İskender Pala. Ciddi ve kararlı duruyor fotoğraflarında. Sanki biraz da geleceğin neler getireceğinden endişeli.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recep Tayyip Erdoğan

Hem poz veriyor, hem de kucağındaki bebeği kucaklıyor küçük Başbakan. Yandan duruş ve bakış Kasımpaşa delikanlısına yakışır.

 

 

 

 

 

 

 

Fehmi Koru

Yıllar ne kadar etkilediyse de, çocuk Fehmi'yi al, büyüt büyüt Fehmi Koru olsun.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sertap Erener

Every way that I can'le ülkemizi Eurovision sahnesinde temsil eden Sertap Erener, burada da okulunu temsilen Çayda Çıra'da.

 

 

 

 

Yılmaz Erdoğan

Sizce de çocuk Yılmaz'ın yüzünde muzip bir ifade yok mu?

EMETİ SARUHAN
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2008 Pazar 05:10:20
Güncelleme :20 Nisan 2008 Pazar 09:53:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?