18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Kiracı berberin mal sahibini ilginç protestosu

Beyoğlu’nda 37 yıldır berberlik yapan Celal Güngör, dükkanının mal sahibi ile düştüğü anlaşmazlığı ilginç bir şekilde protesto ediyor.

Güngör, mal sahibinin 8 yıl önce suyunun kestirdiğini, o tarihten buyana suyunu açtıramadığını ileri sürüp dükkanın camına "Allah böyle mal sahibini kimseye vermesin" yazısı astı.

Celal Güngör ile mal sahibi Özkan Bolulu bir mücadele yaşanıyor. Bolulu, yaklaşık 15 yıl önce berber Celal Güngör’ün kullandığı Tel Sokak 8 numarada bulunan binayı satın aldı. Mal sahibi Bolulu, Güngör’den dükkanı boşaltmasını istedi. Güngör dükkanı boşaltabileceğini, ancak daha önceki mal sahibine verdiği ve kira anlaşmasına yazdırdığı depozito olarak kullanılan 1 kilo altını istedi. Yeni ev sahibi bunu vermeye yanaşmayınca iki taraf arasında mücadele başladı. Bolulu, dükkanı boşaltması için Berber Güngör’u tam 8 kez mahkemeye verdi. Ancak açılan tüm davalar Güngör lehine sonuçlandı. Mal sahibi mahkemeyle de yetinmeyip önce suyu kestirdi. 8 yıl kadar önce suyu kesilen berber İSKİ’ye başvurdu. İSKİ, mal sahibiyle kira sözleşmesi yapmadığı taktirde suyun açılamayacağını ifade etti. 8 yıldır suyu kesik olan berber dışardan aldığı su ile müşterilerini tıraş etmeye başladı. Diğer yandan, Güngör, "Mal sahibim olan Özkan Bolulu beni çıkartmak için önce suyumu kestirtti, susuz kaldım. Çoğu kez televizyonumun anten kablosunun bile koparttı. Belediyeye ruhsatım yok diye başvurmuş dükkanımı kapattırmaya çalıştı. Başaramadı. Benim bütün evraklarım tamam. Paramı versin o zaman çıkarım. Mal sahibimin bana yaptığı zulmü anlatmak için cama "Allah kimseye böyle mal sahibi vermesin" diye yazdım ve herkesin bunu bilmesini istedim" diye konuştu.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2003 Perşembe 12:37:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?