18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Kırcı´nın iadesi gecikiyor

Bugün iade edilmesi beklenen Bahçelievler katliamı ve Susurluk davası hükümlüsü Haluk Kırcı’nın Türkiye’ye iadesi gecikiyor.

Kırcı’nın avukatı Hüseyin Ayan, Ukrayna’da tutuklu bulunan müvekkilinin bügün Türkiye’ye iade edileceğini açıklamıştı, ancak Kırcı Ukrayna’dan Türkiye’ye gelen uçağa bindirilmedi.

Kırcı’nın avukatı Ayan, Ukrayna makamlarından kaynaklanan bir gecikme olduğunu, iadenin ne zaman gerçekleşeceğinin ise net olmadığını söyledi.

Kırcı, yurtdışına kaçışıyla ilgili ifade verecek

Avukat Ayan, Kırcı ile telefonla görüştüğünü ve bugün öğle saatlerinde İstabul’a getirilmesini beklediklerini söylemişti. Haluk Kırcı Türkiye’ye iade edildiğinde yurtdışına kaçışıyla ilgili ifade verecek.

TCK’dan yararlanması gündemde

Kırcı hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunduğundan hemen cezeavine konulması bekleniyor. Haluk kırcı’nın Türk Ceza Yasası’nda yapılan değişikliklerin lehinde olanlarından yararlanması da gündeme gelecek. Böylece Kırcı cezaevinde daha az kalacak.

Yedi kez idam cezasına çarptırıldı

Haluk kırcı, Bahçelievler katliamından yedi kez idam cezasına çarptırıldı. İki kez yanlışlıkla tahliye edilen Kırcı, arandığı sırada yurtdışına kaçmıştı. Kırcı bir süre önce Ukrayna’da yakalanmıştı.
CNN TÜRK TELEVİZYONU
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2005 Salı 12:49:13
Güncelleme :18 Ocak 2005 Salı 13:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?