18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Kırcı'ya pasaport Ağar döneminde verildi

Bahçelievler’de 1978’de 7 TİP’linin katledilmesinin ardındaki isim Haluk Kırcı’nın, Mehmet Ağar’ın emniyet genel müdürü olduğu dönemde yeşil pasaport aldığı tespit edildi.

Pasaport alırken Kırcı kendi fotoğrafını kullandı, ancak isim ve belgeler sahteydi. Pasaport dosyasında o dönemde Ağar’ın Özel Kalem Müdürü’nün de işlemlerin hızlı yürümesi için hazırladığı rica yazısı bulunuyor. Bu iddiaların araştırılması için, İçişleri Bakanı soruşturma talimatı verdi.

Haluk Kırcı’nın Ukrayna’da yakalanmasının ardından en çok tartışılan konu üzerinde çıkan pasaportlardı. Kırcı iki ayrı pasaport kullanıyordu.

Mavi pasaportun sahibi Mehmet Ali Şahbaz da Kırcı’ya pasaportunu verdiği gerekçesiyle tutuklandı.

Haluk Kırcı 1995 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Remzi Bulut adıyla, kendi fotoğraflarıyla pasaport başvurusunda bulundu. Dosyasında Maliye’de gelirler kontrolörü olduğunu gösteren bir de belge vardı.

Sadece Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından verilen yeşil pasaport başvurusu değerlendirildi ve hızla sonuçlandırıldı. Kırcı’nın işlemleri, Ağar’ın Özel Kalem Müdürlüğü’nden pasaport şubesine gönderilen rica yazısıyla hızlandırıldı.

O dönemde aranan Kırcı, kendi fotoğrafı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yeşil pasaport aldı ve polis aranan bir hükümlüye üst düzey devlet memurlarına verilen pasaportu teslim etti.

Maliye Bakanı, bakanlıkta hiçbir dönemde Remzi Bulut adında birisinin çalışmadığını açıkladı. Remzi Bulut Elazığ’ın Palu ilçesinde yaşayan bir vatandaş ve Maliye ile de ilgisi yok.

O dönemin özel kalem müdürü Yüksel Çarhacıoğlu ise şu anda İstanbul’da polis okulunun başında.

CNN TÜRK’ün ulaştığı Çarhacıoğlu, iddialar hatırlatıldığında "aradan çok süre geçti, hatırlamıyorum" dedi.

Çarhacıoğlu, Kırcı’yı tanımadığını ve hukuksuz hiçbir işlemin altında imzası olmadığını da söyledi.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2004 Perşembe 09:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?