24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Kırkpınar başpehlivanı Yılmaz

İhaleye 644. Kırkpınar Ağası Adem Tüysüz ve işadamı Seyfettin Selim katıldı. İki adayın yarıştığı ihaleyi Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi 100 milyarla açtı. Açık arttırmada Adem Tüysüz 181 milyar lira vererek 645. Kırkpınar Ağası oldu. 644. Kırkpınar Güreşleri’nde başpehlivanlığı finalde Ekrem Yavuz’u yenen Şaban Yılmaz kazandı.


Satıştan sonra, belediye tarafından hazırlanan seneti imzalamak istemeyen Adem Tüysüz, olaya tepki gösterdi. Tüysüz daha sonra, omuzlara alınarak er meydanında tur attı.


Bu yılki Kırkpınar’a TBMM Başkanı Bülent Arınç, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, çok sayıda milletvekili ile Yunanistan, Bulgaristan’ın çeşitli illerinin valileri katıldı.


TAŞÇI’DAN VEDA
644. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 9 kez başpehlivan olan Ahmet Taşçı, çeyrek finalde Kırkpınar’a veda etti. Ahmet Taşçı, ayağındaki sakatlık yüzünden iyi bir güreş çıkaramadığını söyledi.


Bugün devam edilen güreşlerde çeyrek final müsabakaları yapılan kuralar sonucu başladı. Ahmet Taşçı, Edirneli genç güreşçi Ahmet Yavuz’la eşleşti. Pehlivanlar, güreşçin normal süresinde birbirlerine üstünlük sağlamadı. Puanlama güreşinde Ahmet Taşçı’nın ayağındaki sakatlık yüzünden pasif güreşmesi sonucu Ahmet Yavuz galip geldi. Yapılan diğer çeyrek final müsabakalarında Şaban Yılmaz, Hasan Tuna ve Ekrem Yavuz galip gelerek yarı finale yükseldi. Ahmet Taşçı güreşten sonra yaptığı açıklamada, "Pasif güreştim. Kaçarak güreştim. Ayağımdaki sakatlıktan dolayı istediğim gibi güreşemedim" dedi.


Güreşler, yarı final müsabakalarıyla devam edecek.

KH
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2005 Pazar 18:47:33
Güncelleme :26 Haziran 2005 Pazar 19:46:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?