17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Kitle örgütlerinden kamu reformuna karşı ortak eylem

 Sivil Toplum Örgütleri 'Kamu Yönetimi Temel Kanun Tasarısı'na karşı birleşti. Sendika, dernek ve birliklerden oluşan sivil toplum örgütleri, tasarının geri çekilmesi için bugünden itibaren bir dizi eylemler başlatacak.
Aralarında Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Tabipler Birliği (TTB), Mülkiyeliler Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Devlet Denetim Elemanları Derneği, Türk Kadınlar Birliği ve Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin de bulunduğu sivil toplum örgütleri, yasa tasarısının geri çekilmesini istedi.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, 59. Hükümet tarafından hazırlanıp TBMM'ye sunulan ve tartışılmadan Meclis Komisyonu'ndan geçirilen 'Kamu Yönetimi Temel Kanun Tasarısı'nın geri çekilmesi ve halkın taleplerini içerecek bir şekilde oluşturularak gerçek anlamda bir reformun hayata geçirilmesi için işçi ve kamu çalışanları sendikaları, meslek kuruluşları, demokratik kitle örgütleri olarak biraraya gelindiği bildirildi. Açıklamada, hükümet tarafından gündeme getirilen yasa tasarısının ülke gerçeklerine ve ihtiyaçlarına uygun bir tarzda hazırlanmadığı belirtilerek, uluslararası sermayenin ve onları örgütlerinin taleplerini karşılamak amacıyla hazırlandığı iddia edildi. Tasarı hazırlanırken toplumun değil, sermaye örgütlerinin görüşlerinin alındığının ileri sürüldüğü açıklamada, Kamu Yönetimi Temel Kanunu ve ona bağlı olarak çıkartılması düşünün yasaların geri çekilmesi amacıyla bugün AK Partili Milletvekillerini tasarı hakkında bilgilendirmek için faks ve e-posta eylemi, yarın TBMM grupları ve milletvekilleriyle görüşme, 12-20 Şubat tarihleri arası TV ve Radyo Programları, afişleme ve bildiri dağıtma, 14 Şubat Bandırma Mitingi yapılacak. Bu çerçevede Şubat ayı içerisinde Adana, Diyarbakır, Samsun ve İstanbul'da Bölge Mitingi ve ülke çapında katılımla Ankara'da yüz binlerin katılacağı miting yapılacak.
28 Şubat 2004 tarihine kadar yasa tasarısı geri çekilmezse, üretimden gelen gücün kullanılması da dahil olmak üzere yeni bir eylem programı hazırlanacak. Açıklamada ayrıca, bu tasarının geri çekilmesini isteyen tüm siyasi partiler, konfederasyonlar, meslek kuruluşları ve demokratik kitle örgütlerinin eylemlere katılması istendi.
SAFURE CANTÜRK - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2004 Pazartesi 14:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?