19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kızılay, çocuklara ne dağıtacak?

Türk Kızılayı, 1 milyon çocuğa, onları tasarrufa yönlendirmek, birikimlerin iyi yönde kullanılmasına özendirmek amacıyla kumbara dağıtacak.

Çocuklar kumbaralarında biriktirdikleri paralarını, Ziraat Bankası’nda kendi ad ve soyadlarına oluşturulmuş banka hesaplarına yatıracak ve birikimlerini istedikleri zaman çeşitli projelerde ya da özel ihtiyaç doğrultusunda kullanabilecek.

Türk Kızılayı, çocukları tasarrufa yönlendirmek, birikimlerin iyi yönde kullanılmasına özendirmek için 1 milyon adet kumbara dağıtacak. Türk Kızılayı, Resmi Gazete'de yayınlanan ilanla kumbaraların yaptırılması için ihale açtı.

Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çevi, Türk Kızılayı ve Ziraat Bankası’nın işbirliğinde yürütülen Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında, 1 milyon çocuğa kumbara dağıtılacağını kaydetti.

Çocukları tasarrufa yönlendirmek, birikimlerin iyi yönde kullanılmasını özendirmek amacıyla dağıtılan kumbaralarda çocuklar paralarını biriktirecek, minikler daha sonra bu birimlerini velileriyle beraber Ziraat Bankası’nda kendi ad ve soyadlarına oluşturulmuş banka hesaplarına yatıracak.

Çevi, yatırılan bu paralara kesinlikle el sürülmeyeceğinin altını çizerken, yatırılan paraların “Kendi Okulunu Kendin Yap” gibi sosyal sorumluluk projelerinde kullanılacağını belirtti.

İsteyen çocuğun birikimlerini kendi özel ihtiyaçlarını için her an kullanabileceğini de ifade eden Çevi, kumbaraların Türkiye’nin her yerindeki Ziraat Bankası ve Türk Kızılayı şubelerine dağıtılacağını, çocukların kumbaralarına buradan ulaşabileceklerini kaydetti.

Kumbaraların yapımı için ihaleye katılacak firmalar ise ihaleye ait şartnameleri "Ataç 1 Sok. No: 32 Yenişehir/Ankara" adresindeki Genel Müdürlükten ve “Esentepe Mah. İnönü Cad. No:157 Kartal/ İstanbul“ adresindeki Marmara Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezden 200 YTL karşılığında temin edebilecek.

Firmaların tekliflerini en geç 21 Ağustos saat 10.00’a kadar Genel Müdürlüğün Haberleşme ve Arşiv Bölümüne vermiş olmaları gerekiyor. Teklifler aynı gün saat 11.00’de de yine Genel Müdürlükte açılacak.

Anka
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 11:45:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?