18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Kızılay 10 bin öğrenciye burs verecek

Türkiye Kızılay Derneği tarafından karşılanan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kıstasları belirlenecek olan 10 bin öğrenciye burs imkanı sağlayan "Bursluluk Hizmetleri İşbirliği Protokolü", Bakan Çelik ile Kızılay Derneği Genel Başkanı Talat Yılmaz arasında imzalandı. Kızılay Derneği’nin Genel Merkez binasında düzenlenen protokol töreninde bir konuşma yapan Bakan Çelik, Kızılay Derneği’ne, 10 bin öğrenciye 12 ay süreyle verilecek olan 43 milyonluk burs için teşekkür etti. Bu çerçevede, Türkiye genelinde 564 Yatılı Bölge İlköğöretim Okulu (YİBO) ve Pansiyonlu İlköğretim Okulu (PİO) ile 884 adet ortaöğretim pansiyonu bulunduğunu, 2004 yılında 33 tane daha yurt yapıldığını kaydeden Bakan Çelik, bakanlık tarafından 128 bin ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrencilere burs verildiğini söyledi.

Bakan Çelik, devletin fakir ve başarılı öğrenciler için yaptığı çalışmaları anlattıktan sonra, bakanlık tarafından ilk ve ortaöğrenimde okuyan öğrencilere verilen bursların 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren artırılacağını açıkladı. Göreve geldiklerinde bursların çok düşük olduğuna işaret eden Bakan Çelik, 13 milyon lira olarak verilen bursları, yüzde 50 oranında artırarak 22 milyona lira yaptıklarını, bu sene de yüzde 70 oranında artırarak, 43 milyon lira yapacaklarını bildirdi.

Bakan Çelik, ilköğretim okullarında sosyal ve kültürel kolların formalite haline geldiğini kaydederek, yeni müfredat kapsamına ’Afet, ilk yardım’ gibi derslerin konmasıyla birlikte, bu öğrenci kollarının daha bir ivme kazanacağına inandıklarını ifade etti.

Kızılay Derneği Genel Başkanı Talat Yılmaz ise törende Kızılay’ın önemini vurgulayarak, Kızılay’ın görev ve çalışma alanlarının savaş ve afetle sınırlı olmadığını, Kızılay’ın eğitimden, sağlığa, kan hizmetlerinden toplumsal refahın artırılmasına kadar bir dizi çalışma alanına sahip olduğunu söyledi.

iha-kızılay
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 22:42:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ceyda akçal IP: 88.247.5.xxx Tarih : 26.09.2007 16:20:07

burs istiyorum.ankara üniversitesi çankırısa sağlık yüksekokulu hemşirelik 4. sınıf öğrencisiyim.kardeşimde bu yıl trakya üniversitesini kazandı.burda ihtiyacım var.zor durumdayım.ne kadar olursa miktar iyidir çok ozrdayım çünkü