24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Kızılay’da Türk bayrağına saygı eylemi

Ankara - Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) öncülüğünde bazı sivil toplum örgütleri, Mersin’de Nevruz kutlamaları sırasında Türk bayrağına yapılan saygısızlığı kınadı.

ADD, Türkiye Barolar Birliği, Türk-İş, Türkiye Kamu-Sen, Tesk, Türk Kadınlar Birliği, Türkiye Ziraatçiler Derneği, Türkiye Ormancılar Derneği, 27 Mayıs Milli Devrim Derneği, Türkiye Devlet Denetim Elemanları Derneği, Ulusal Eğitim Derneği, Dil Derneği, Avrasya Kardeşleri Birliği Derneği, TESAV, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türk Hukuk Kurumu ve Tüm Öğretim Elemanları Derneği’nin başkanları ve bazı üyeleri ellerinde Türk bayraklarıyla Güvenpark’ta toplandı.

Sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa hazırladığı "Türk Bayrağı’na sevgi açıklamasını" ADD Genel Başkanı Ertuğrul Kazancı okudu.

Olayı "bağışlanamaz bir insanlık suçu ve yadsınamaz bir tahrik" olarak değerlendiren Kazancı, "Geçmişte de ulusal bütünlüğümüze kasteden çevrelerce benzerleri sergilenen, hiçbir biçim ve gerekçeyle hoş görülmeyecek veya gösterilemeyecek yeni bir hıyanet eylemi karşısındayız" dedi. Ertuğrul Kazancı, şöyle devam etti:

"Emperyalizm, bu kez bilinen yöntemleriyle ve bulmakta hiç zorlanmadığı alçak ruhlu işbirlikleriyle sonu belli yeni serüvenlere girişmektedir. Çanakkale, Sakarya, İnönü ve Kocatepe’den gereken nasibini almamış gözükmektedir. Tam bağımsızlık ve uluslararası eşit ilişkiler ilkelerini üniter devlet kökeninde birleştiren büyük Türk devrimi ve onun inşa ettiği Cumhuriyet, ’yeni dünya düzeni’ adı altında karıştırılmak istenmektedir. Bu yönde, AB ve ABD emperyalizminden kuvvet alan ayırımcı ve bölücülerin belli ve planlı davranışları açıkça ortadadır. Bayrağımıza saldırının ortamını bulanlar, içerdeki gaflet ve dalaletten, dıştaki emperyalist oyunlardan esinlenerek güç almaktadırlar.

Bayrağımıza saldırılmıştır, saldırtılmıştır. Bu utanmaz saldırı ve saygısızlığa ülkemiz yurttaşlarının ulusal birlik duygusuyla tek yumruk olarak tepki göstermesi, kınaması ve lanetlemesinin gereği asla tartışılamaz."


AA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 13:19:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?