19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kızılay'dan afetzedelere yardım

Kızılay, ülkenin çeşitli bölgelerinde meydana gelen su baskınlarından zarar görenlere kumanya, battaniye ve çadır dağıttı.
Kızılay Genel Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, ilgili valilik ve kaymakamlıklarla işbirliği halinde, mağdur olan vatandaşlara gerekli acil yardımların yapıldığı belirtildi.
Kars'ta meydana gelen su baskınından zarar görenlerin sayısının artması üzerine bölgeye 60 çadır ve 360 battaniye daha gönderildiğini belirten Kızılay, Kars'a gönderilen toplam çadır sayısının 65'e, battaniye sayısının ise bine ulaştığını bildirdi.
Muş'ta afetzedelere 100 battaniye ve 100 sünger yatak dağıtıldığını belirten Kızılay, Silifke'de ise 2 bin adet kumanya ve 150 battaniye dağıtıldığı kaydetti.
Erzurum'un Ilıca ilçesinde bin 500 afetzedeye kumanya dağıtan Kızılay, Bitlis'in Mutki, Tatvan ve Güroymak ilçeleri ile merkez ilçelerindeki afetzedelere dağıtmak üzere de 20 çadırı hazır beklettiğini açıkladı.
Açıklamada ayrıca, Kızılay Afet Operasyon Merkezi'nin (AFOM), su baskını yaşanan bölgelerdeki gelişmeleri izleyerek yardım çalışmalarını koordine ettiği ifade edildi.
ANKARA -İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2004 Pazar 02:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?